Με οικονομική σταθερότητα θα πάμε στην ανάπτυξη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 8  / 1 / 2015

«Με οικονομική σταθερότητα θα πάμε στην ανάπτυξη»

Επεσήμανε ο Σ. Ταλιαδούρος κατά την ομιλία του σε κατοίκους Δημοτικών Διαμερισμάτων του Νομού μας

Ο υποψήφιος Βουλευτής Καρδίτσας της Ν.Δ. κ. Σπ. Ταλιαδούρος, πρ. Υφυπουργός Παιδείας στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας επισκέφθηκε  τον Αγ. Βησσάριο, το Καππαδοκικό, το Ν. Ικόνιο, Γεφύρια,το Παλιούρι, το Μελισσοχώρι, τη  Φίλια και τις Μαυραχάδες. Ο κ. Σπύρος Ταλιαδούρος στην ομιλία του και στη συζήτηση που ακολούθησε με τους κατοίκους επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει οικονομική σταθερότητα στη χώρα. Διαφορετικά θα βυθιστεί η Ελλάδα είτε στη χρεοκοπία που μόλις αποφύγαμε, είτε στην έξοδο από την ευρωζώνη που μόλις αποτρέψαμε.

Ειδικότερα ο κ. Σπ. Ταλιαδούρος τόνισε:

«Η Ελλάδα χρειάζεται γενικότερη οικονομική σταθερότητα. Που σημαίνει να πιστοποιηθεί η βιωσιμότητα του χρέους μας. Δυστυχώς, αυτό που δεν καταλαβαίνει η αντιπολίτευση, είναι πως μια χώρα που δεν έχει βιώσιμο χρέος, δεν μπορεί να δανειστεί από τις αγορές! Άρα αναγκάζεται να καταφύγει σε «επίσημο δανεισμό». Δηλαδή  να δανειστεί από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς και να υπογράψει δυσβάστακτους όρους σε νέα Μνημόνια.

Απ’ αυτό  βγάζουμε τη χώρα εμείς. Εκεί την επιστρέφει η πολιτική ασυναρτησία της αντιπολίτευσης! Όποιος διακηρύσσει ότι το χρέος μας είναι «μη βιώσιμο», δεν πηγαίνει σε «νέα διαπραγμάτευση». Λέει στις αγορές να ΜΗΝ τον δανείζουν! Και πηγαίνει σε νέο αναγκαστικό δανεισμό, με νέους επαχθείς όρους! Όποιος επιστρέφει τη χώρα στα ελλείμματα – που με τόσο κόπο ξεπεράσαμε – δεν «χτυπά τη λιτότητα». Αναγκάζεται  να δανειστεί από εκείνους τους οποίους… «εκβιάζει» να του κόψουν το χρέος. Δεν ζητάει απλώς νέα δανεικά. Ζητάει να του χαρίσουν λεφτά για να καλύψει τα νέα ελλείμματα που ο ίδιος δημιουργεί! Και δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο που θα δεχόταν κάτι τέτοιο. Πολύ περισσότερο που ανάμεσα στους εταίρους μας υπάρχουν ήδη χώρες που μας δάνεισαν με χαμηλότερα επιτόκια απ’ ότι δανείζονται οι ίδιες. Με τέτοιες προτάσεις της αντιπολίτευσης η χώρα θα οδηγηθεί πίσω στη χρεοκοπία που μόλις αποφύγαμε».

Advertisements