Συνέχιση μεταρρυθμίσεων – Μείωση ανεργίας – Σταδιακές φοροελαφρύνσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  9 / 1 / 2015

«Συνέχιση μεταρρυθμίσεων – Μείωση ανεργίας – Σταδιακές φοροελαφρύνσεις»

Επεσήμανε ο Σ. Ταλιαδούρος κατά την ομιλία του σε κατοίκους Δημοτικών Διαμερισμάτων του Νομού μας

Ο υποψήφιος Βουλευτής Καρδίτσας της Ν.Δ. κ. Σπ. Ταλιαδούρος, πρ. Υφυπουργός Παιδείας, επισκέφθηκε το Δασοχώρι, την Άμπελο, την Αγ.Παρασκευή και το Καρποχώρι, όπου συναντήθηκε με τους κατοίκους  και συζήτησε τα κρίσιμα θέματα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.

Ο κ. Σπ. Ταλιαδούρος επεσήμανε τους πραγματικούς και ρεαλιστικούς τρόπους που μπορεί το χρέος της Ελλάδας να καταστεί βιώσιμο. Διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος να οδηγηθεί η χώρα πίσω στην  χρεοκοπία που μόλις αποφύγαμε. Ειδικότερα ο κ. Σπ. Ταλιαδούρος επεσήμανε ότι:

«Βιωσιμότητα χρέους σημαίνει:

  • Η Ελλάδα ήδη πέτυχε το μεγαλύτερο «κούρεμα» χρέους που έχει υπάρξει ποτέ στην παγκόσμια Ιστορία: 105 δισεκατομμύρια ευρώ, το 2012!
  • Ακόμα πέτυχε πρόσθετη μείωση χρέους κατά 20 δις. Τον Δεκέμβριο του 2012: Με την «επαναγορά» των παλαιών ομολόγων της σε πολύ μειωμένη τιμή.
  • Ήδη μειώνουμε το χρέος κατά άλλα 11 δις. με την επιστροφή του υπολοίπου από την ανακεφαλαίωση των τραπεζών, που τελικά δεν χρειάστηκε…
  • Ήδη πληρώνουμε εξαιρετικά μειωμένους τόκους, που αντιστοιχούν σε χρέος προς ΑΕΠ πολύ χαμηλότερο απ’ όσο έχουμε πραγματικά. Κι αυτό μετράει ήδη στη βιωσιμότητα…
  • Ήδη το χρέος μας άρχισε να μειώνεται ονομαστικά. Ενώ θα μειωθεί ταχύτατα και ως ποσοστό του ΑΕΠ, με την ανάκαμψη που ήδη επιβεβαιώθηκε και την ανάπτυξη που όλοι προεξοφλούν για την Ελλάδα τα επόμενα χρόνια.
  • Η Ελλάδα διεκδικεί ακόμα πρόσθετες ελαφρύνσεις χρέους, ως  «επιβράβευση» της επιτυχίας της στο Πρόγραμμα που τώρα λήγει. Κάτι το οποίο υπάρχει στη συμφωνία του Νοεμβρίου του 2012…

Κάνουμε, δηλαδή, τα πάντα να μειώσουμε το χρέος και να το καταστήσουμε βιώσιμο, όταν κάποιοι άλλοι κάνουν ότι μπορούν για να μας επιστρέψουν στον αναγκαστικό δανεισμό! Τελικά, «κριτής βιωσιμότητας» του χρέους είναι οι ίδιες οι αγορές. Αυτές ήδη το έκριναν βιώσιμο όταν πρωτοβγήκαμε, τον περασμένο Απρίλιο, και πριν υπάρξουν αναταράξεις πολιτικού ρίσκου.

Αυτή είναι η επόμενη ημέρα. Επιμονή στη δημοσιονομική εξυγίανση με διόρθωση λαθών, συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, αλλά σε περιβάλλον ανάπτυξης, μείωσης της ανεργίας και σταδιακών φοροελαφρύνσεων».

Advertisements