Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε κατάργηση το κυνήγι σύμφωνα με τις προγραμματικές του θέσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 13 / 1 / 2015

«Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε κατάργηση το κυνήγι σύμφωνα με τις προγραμματικές του θέσεις»

Επεσήμανε ο Σ. Ταλιαδούρος στον Κυνηγετικό Σύλλογο Καρδίτσας

Ο υποψήφιος Βουλευτής Ν. Καρδίτσας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Σπ. Ταλιαδούρος, τ. Υφυπουργός Παιδείας σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Καρδίτσας και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ενημερώθηκε για τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το κυνήγι που ουσιαστικά εάν εφαρμοστούν θα οδηγήσουν στην συρρίκνωση και  κατάργηση του κυνηγιού, πράγμα που θα πλήξει 200.000 πολίτες και θα υπάρξει τεράστια οικονομική ζημιά για τη χώρα.

Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ στο πρόγραμμά του δηλώνει επισήμως:

                Πρώτον: “Οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι παύουν να έχουν οποιεσδήποτε ειδικές σχέσεις με την Δασική Υπηρεσία και εποπτεύονται από την Πολιτεία, όπως όλα τα Σωματεία” !!

Αυτό σημαίνει:

α)           Πλήρης διάλυση των Κυνηγετικών Οργανώσεων

β)            Κατάργηση των πόρων προς αυτές, με αποτέλεσμα την πλήρη αδυναμία ανάθεσης των απαραίτητων για την έκδοση της ετήσιας Ρυθμιστικής Απόφασης για το κυνήγι, επιστημονικών μελετών και προφανώς αποδοχή των ισχυρισμών (πλήρως ατεκμηρίωτων) των αντικυνηγετικών οργανώσεων.

γ)            Χωρίς πόρους απόλυση του προσωπικού και των επιστημονικών συνεργατών των Οργανώσεών μας και απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας.

δ)            Κατάργηση όλων των Προγραμμάτων Καταμέτρησης Θηραματικών πληθυσμών και των δραστηριοτήτων του κυνηγιού στη φύση για τη βελτίωση και αναβάθμιση των βιοτόπων.

Δεύτερον: “Κατάργηση διατάξεων με τις οποίες παραχωρούνται δημόσιες εξουσίες σε ιδιωτικούς φορείς στον τομέα της δασοφυλακής – θηροφυλακής”.

Αυτό σημαίνει:

α)           Διάλυση της Θηροφυλακής των Κυνηγετικών Οργανώσεων που αποτελεί τον πλέον αποτελεσματικό Φορέα Θηροφύλαξης, όπως έχει επισήμως αναγνωρισθεί τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό!

Τρίτον: Επανακαθορισμός της κυνηγετικής περιόδου για την προστασία της Ορνιθοπανίδας.

Αυτό σημαίνει μείωση των περιόδων θήρας για διάφορα είδη:

α)           Περιφρονώντας την Απόφαση C-167/2003 του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, η οποία δέχθηκε τη συμμόρφωση της Ελληνικής νομοθεσίας με την Οδηγία 79/409 της Ε.Ε. και αναγνώρισε ως σύννομες τις υφιστάμενες περιόδους θήρας, με αποτέλεσμα η χώρα μας να μην έχει ποτέ καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για θέματα κυνηγίου! και

Οι επίσημες αυτές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ οδηγούν ουσιαστικά σε κατάργηση του κυνηγιού και πλήττουν την οικονομία της χώρας.

Ο κ. Τσίπρας σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας της Ελλάδας δήλωσε ότι: « επιθυμεί να υπερασπιστεί την κυνηγετική δραστηριότητα». Αποδεικνύεται όμως η αναξιοπιστία του όταν άλλα λέει στο επίσημο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και άλλα στην Ομοσπονδία. Άραγε δεν γνωρίζει τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα που εξαγγέλλει, ή ψεύδεται στην Ομοσπονδία; Ότι και αν συμβαίνει αποδεικνύεται η δημαγωγία, ο λαϊκισμός και τα ψεύδη του. Είναι δυνατόν θέσεις που περιλαμβάνονται στο επίσημο πρόγραμμά του να λέει ότι δεν θα εφαρμοσθούν; Άραγε ποια η αξιοπιστία του προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ; Μπορεί κανείς να εμπιστευθεί κόμματα με τέτοιες θέσεις;

Advertisements