Στήριξη οικονομίας και εμπορικού κόσμου

Δελτίο Τύπου 16/1/2015

Στήριξη οικονομίας και εμπορικού κόσμου

Του  Σπύρου Ταλιαδούρου

Η πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια βρέθηκε σε εξαιρετικά δυσχερή θέση.  Αρκετοί προεξοφλούσαν την οικονομική της κατάρρευση και την εκδίωξή της από το Ευρώ και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Η Νέα Δημοκρατία όμως, με συντονισμένο έργο, συναίσθηση ευθύνης και πνεύμα ενότητας, μπόρεσε να σταματήσει την πορεία προς τα χειρότερα. Σήμερα περισσότερο από ποτέ, έχουμε ανάγκη από μία νέα αρχή, που μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να διασφαλίσει για τον τόπο μας. Δημιουργώντας σταθερές βάσεις για την ανάπτυξη, έρχεται η ώρα της αισιοδοξίας για όλους τους πολίτες της χώρας μας που δοκιμάστηκαν και δοκιμάζονται.

Με προγραμματισμό και κατάλληλες μεταρρυθμίσεις, βασική προτεραιότητά μας είναι να στηρίξουμε την μικρομεσαία τάξη της χώρας μας, λαμβάνοντας μέτρα που στοχεύουν στη μείωση των φορολογικών τους βαρών και στη διευκόλυνση πληρωμής των υποχρεώσεών τους. Προς την κατεύθυνση αυτή:

-Πρώτον, θα πρέπει σταδιακά να οδηγηθούμε στη μείωση του ΦΠΑ και των συντελεστών φορολόγησης τόσο για τα φυσικά πρόσωπα όσο και για τις επιχειρήσεις. Ειδικότερα, θα πρέπει να οδηγηθούμε στη μείωση του φόρου φυσικών προσώπων, που θα πρέπει να πέσει στο 33% από το 42% που είναι το ανώτατο σήμερα και στο φόρο επιχειρηματικών κερδών που θα πρέπει να  φτάσει στο 15% από 26% που είναι σήμερα.

-Δεύτερον, θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για την αύξηση της χρηματοδότησης και την ενίσχυση της ρευστότητάς της αγοράς είτε με τη μορφή δανεισμού είτε με τη μορφή επιδοτήσεων μέσω ΕΣΠΑ και άλλων προγραμμάτων.

-Τρίτον, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Ήδη με βάση τις προβλέψεις αναμένεται ανάπτυξη 2,9% το 2015 και ανάπτυξη 3,7% την επόμενη χρονιά, κάτι το οποίο σημαίνει ότι θα δημιουργηθούν περισσότερες από 300 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

-Τέταρτον, προώθηση των επενδύσεων με ακόμη περαιτέρω μείωση της γραφειοκρατίας.

-Πέμπτον, ρύθμιση των «κόκκινων δανείων», σε συμφωνία με τις τράπεζες και το δημόσιο. Ρύθμιση η οποία θα δώσει ώθηση στην αγορά, χωρίς όμως να δημιουργεί κινδύνους στην οικονομία.

-Έκτον, ειδικά για τον εμπορικό κόσμο, θα πρέπει να ενισχυθούν οι έλεγχοι και τα μέτρα για την πάταξη του παρεμπορίου που πλήττει βάναυσα τις νόμιμα λειτουργούσες επιχειρήσεις.

Με τον τρόπο αυτό θα καταφέρουμε να κάνουμε πράξη την κοινωνική δικαιοσύνη, να πλήξουμε την μάστιγα της ανεργίας αλλά και να δώσουμε την ώθηση στην μεσαία τάξη της χώρας μας να ορθοποδήσει και να αναπτυχθεί.

Advertisements