Ρεαλισμός και αποφασιστικότητα απαιτούνται για την Ελλάδα

Δελτίο τύπου 17/1/2015

Ρεαλισμός και αποφασιστικότητα απαιτούνται για την Ελλάδα

ΤΟΝΙΣΕ Ο ΣΠ. ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

                Ο υποψήφιος Βουλευτής Ν. Καρδίτσας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Σπ. Ταλιαδούρος, π. Υφυπουργός Παιδείας σε πολυπληθείς  συγκεντρώσεις κατοίκων  Μουζακίου και  Καρδιτσομάγουλας, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την πορεία της χώρας. Στην εκδήλωση στο Μουζάκι παρέστησαν  ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γ. Κωτσός και η πρόεδρος  της ΝΟΔΕ κα Σ. Τόλια οι οποίοι απεύθυναν χαιρετισμό επισημαίνοντας την κρισιμότητα των εκλογών για το μέλλον της χώρας.

                Ο κ. Σπ. Ταλιαδούρος επεσήμανε ότι: «ο λαϊκισμός, οι εύκολες υποσχέσεις και κοινωνική πολιτική με δανεικά μας οδήγησαν στην οικονομική κρίση και πρέπει να αποδοκιμάσουμε αυτούς που τα εκφράζουν. Για την ανάπτυξη της Ελλάδας απαιτείται ρεαλισμός και αποφασιστικότητα».

Ειδικότερα στις ομιλίες του ο κ. Ταλιαδούρος τόνισε τα εξής:

                «Η Ελλάδα βιώνει μία καμπή της σύγχρονης ιστορίας της, καθώς ο κύκλος της σαραντάχρονης Μεταπολίτευσης έχει οριστικά κλείσει. Το τέλος της προηγούμενης περιόδου ολοκληρώθηκε με οδυνηρό τρόπο για  τη χώρα. Τους  «τίτλους τέλους» έθεσε η σφοδρή οικονομική κρίση, που εκδηλώθηκε ως συνέπεια ενός συνδυασμού αρνητικών εξωτερικών και εσωτερικών παραγόντων. Οι κλυδωνισμοί της αμερικανικής οικονομίας, η ύφεση στην Ευρώπη και οι αναταράξεις στους μηχανισμούς της παγκοσμιοποίησης επέδρασαν αρνητικά στο οικονομικό οικοδόμημα που θεμελιώθηκε στην πολιτική των δανεικών, της γιγάντωσης του κράτους και της χαμηλής παραγωγικότητας.

                Αναμφίβολα, η ευθύνη που βαραίνει όλους μας για ότι συνέβη είναι δεδομένη. Στη διάρκεια της Μεταπολίτευσης, δυστυχώς αυτό που επικράτησε ήδη από τη δεκαετία του ’80 ήταν ένα παρασιτικό κοινωνικοοικονομικό μοντέλο. Το μοντέλο αυτό στηρίχθηκε στα δανεικά, στη συνεχή επέκταση του κράτους, στην απουσία κάθε αξιοκρατίας και στην επιβράβευση της ήσσονος προσπάθειας.Το αποτέλεσμα ήταν η χώρα να βρεθεί με ένα δυσβάστακτο χρέος και με δυσθεώρητα ελλείμματα.

                Τα επώδυνα έτη της κρίσης, και κυρίως μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον Αντώνη Σαμαρά, με κύριο κορμό της κυβέρνησης τη Ν.Δ., καταβάλλεται τιτάνια προσπάθεια για να εξέλθουμε από το  τούνελ της ύφεσης. Με τις θυσίες του ελληνικού λαού, ήδη το σημείο που βρεθήκαμε είναι πολύ σημαντικό, καθώς η ανάπτυξη επανήλθε ύστερα από σχεδόν μια εξαετία, και μια σειρά από δείκτες της οικονομίας μεταξύ αυτών και της ανεργίας δείχνουν να βελτιώνονται.

                Οι παλιές συνταγές είναι πλέον ξεπερασμένες. Ο λαϊκισμός, οι εύκολες υποσχέσεις, η κοινωνική πολιτική με δανεικά παρήλθαν οριστικά. Κι όσοι τα επαγγέλλονται είτε ψεύδονται είτε είναι αφελείς. Ο λαϊκισμός της Αριστεράς δεν συνιστά λύση για τα αδιέξοδα της ελληνικής κοινωνίας. Η παραχολογία και τα ιδεολογήματα που «χαϊδεύουν  δεν φέρνουν τη σωτηρία. Η επιστροφή στο «μακάριο» παρελθόν της ψευδούς ευμάρειας δεν είναι ο δρόμος του αύριο.

                Αντιθέτως, είναι η βέβαιη οδός της καταστροφής όσων πετύχαμε, που μπορεί ακόμη να θέσει εν αμφιβόλω τη συμμετοχή μας στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια. Εκείνο που χρειαζόμαστε σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς είναι η ελπίδα που γεννάται από την ορθή μείξη του ρεαλισμού με την αποφασιστικότητα. Κι αυτή είναι η ευθύνη μας απέναντι στην Ιστορία και στις επερχόμενες γενιές».

Advertisements