ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αθήνα, 18/05/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΠ. ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΥ

 

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε πρόσφατα η Ελληνική Στατιστική Αρχή για την πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι άκρως ανησυχητικά. Αποτυπώνουν τις επιπτώσεις της πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας που έχει επικρατήσει στη χώρα λόγω των απίστευτων παλινωδιών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ειδικότερα: Οι δείκτες της οικονομίας χειροτερεύουν. Η ανάκαμψη του 2014 ακυρώθηκε και περάσαμε πάλι σε ύφεση 0,2%. Η ρευστότητα εξαντλείται. Τα κρατικά ταμεία έχουν αδειάσει. Οι δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις έχουν παγώσει. Η κατανάλωση έχει πτωτική πορεία. Δημιουργείται ένα αντιεπιχειρηματικό κλίμα. Η ανεργία αυξάνεται. Τα φτωχότερα λαϊκά στρώματα βλέπουν το εισόδημα τους να μειώνεται και άλλο.

Η κυβέρνηση οδήγησε τη χώρα σε βαθύτερη ύφεση στο όνομα μη λήψης υφεσιακών μέτρων. Με το να επιμένει στις δήθεν κόκκινες γραμμές της των προεκλογικών εξαγγελιών και των ιδεοληψιών της μας φέρνει από την άλλη πόρτα της ύφεσης και μάλιστα βαθύτερη. Η καθυστέρηση που παρατηρείται στην επίτευξη συμφωνίας σημαίνει πρόσθετα μέτρα της τάξεως των 5 δισ. Ευρώ. Όσο περνάει ο καιρός τόσο χειροτερεύει η κατάσταση στην οικονομία και μεγαλώνει η ανάγκη χρηματοδότησης. Ταυτόχρονα τόσο περισσότερο δυσκολεύει η επίτευξη συμφωνίας. Δυστυχώς, αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση ούτε συγκεκριμένες προτάσεις είχε, ούτε ρεαλιστικές ιδέες. Φοβάμαι ότι όσο καθυστερεί η Κυβέρνηση να φτάσει σε συμφωνία, τόσο θα σκληραίνουν τα μέτρα που απαιτούνται για να ισορροπήσει κάπως η οικονομία.

Η Κυβέρνηση, εάν δεν υπάρξει συμφωνία τάχιστα, θα έχει οδηγήσει τη χώρα σε χρεοκοπία. Είναι απαραίτητη η σύναψη συμφωνίας με τους εταίρους. Έτσι μόνο θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία και να υπάρξει ρευστότητα,  και επενδύσεις. Μόνο έτσι θα υπάρξει ανάπτυξη, βελτίωση της οικονομίας, μείωση της ανεργίας, μείωση φορολογίας και αποκατάσταση των κοινωνικών συνεπειών της οικονομικής κρίσης που βιώνουν οι έλληνες πολίτες.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΣ

τ. Βουλευτής Ν. Καρδίτσας   

Advertisements