ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ «ΠΑΙΔΕΙΑ 2015» ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ Θ. ΒΕΡΕΜΗΣ ΚΑΙ Ι. ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΣ

τ. Βουλευτής Ν. Καρδίτσας                                                                                                   

Αθήνα, 03/06/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ «ΠΑΙΔΕΙΑ 2015» ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ Θ. ΒΕΡΕΜΗΣ ΚΑΙ Ι. ΑΝΤΩΝΙΟΥ

                Στην εκδήλωση που διοργανώνει η Επιτροπή Πρωτοβουλίας «ΠΑΙΔΕΙΑ 2015» την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015και ώρα 19:00 στο ξενοδοχείο ΚΙΕΡΙΟΝ, κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο ομότιμος καθηγητής κ. Θ. Βερέμης και ο κ. Ι. Αντωνίου, Δ/ντης του 2ου Πρότυπου Γυμνασίου Αθήνας.

Ο κ. Θ. Βερέμης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1943, σπούδασε Πολιτική Ιστορία και Πολιτικές Επιστήμες στα Πανεπιστήμια Οξφόρδης και Βοστώνης. Διετέλεσε Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών από το 1986 και επισκέπτης Καθηγητής στα Πανεπιστήμια του Χάρβαρντ, του Πρίνστον και της Οξφόρδης. Υπήρξε ο πρώτος Καθηγητής στην έδρα Κ. Καραμανλής του Πανεπιστημίου Τάφτς της Μασαχουσέτης. Ιδρυτής και Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος της Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής. Υπήρξε ο πρώτος Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ) 2004-2010.

Ο κ. Ι. Αντωνίου είναι Διευθυντής του 2ου Προτύπου Πειραματικού Γυμνασίου Αθηνών και Διδάσκων Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Τέως Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Προτύπων Πειραματικών Σχολείων (ΔΕΠΠΣ). Μέλος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Είναι Διδάκτωρ του ΕΜΠ και του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επιστημονικός επισκέπτης στο Virginia Technological Institute and University. Έχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα ειδίκευσης, Ιστορία και Φιλοσοφία των Επιστημών και της Τεχνολογίας, ΕΜΠ – ΕΚΠΑ. Πτυχιούχος Φιλοσοφικής Σχολής ΕΚΠΑ.

Μετά τις ομιλίες των Εισηγητών θα επακολουθήσει συζήτηση – διάλογος.

Advertisements