ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΥΦΕΣΗ

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΣ

τ. Βουλευτής Ν.Καρδίτσας

Αθήνα, 26/06/2015

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΥΦΕΣΗ

Επισημάνσεις Σπ. Ταλιαδούρου

Εάν υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές, θα αρθεί η αβεβαιότητα στην οικονομία, αλλά τα μέτρα που προτείνει η Κυβέρνηση θα προκαλέσουν επιστροφή στην ύφεση. Πληρώνουμε τις μικροπολιτικές  επιδιώξεις που μας οδήγησαν σε πρόωρες  εκλογές τον Ιανουάριο. Πληρώνουμε τις καθυστερήσεις στις διαπραγματεύσεις και την παντελή έλλειψη σχεδίου από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Πληρώνουμε τις προεκλογικές  δημαγωγικές υποσχέσεις τους.

Ειδικότερα, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα πληγούν από την αύξηση των  εισφορών, τα χαμηλά εισοδήματα και οι άνεργοι από την αύξηση του Φ.Π.Α., οι  αγρότες από την αύξηση της φορολογίας  στο 26% από το 13%. Οι επιχειρήσεις θα πληγούν από την αύξηση των φορολογικών συντελεστών και την αύξηση  των εργοδοτικών εισφορών.

Τα μέτρα που φέρνει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι πολλαπλάσια από όσα υπολόγιζε η τότε Κυβέρνηση της Ν.Δ. Η πρόοδος που επιτεύχθηκε το 2014, όταν η οικονομία βγήκε από έξι χρόνια ύφεσης, φαίνεται ότι χάθηκε.

Η Κυβέρνηση δεν έχει παρουσιάσει κανένα αναπτυξιακό σχέδιο. Η επιχειρηματικότητα δεν στηρίζεται. Γιατί με αυτές τις συνθήκες να υπάρξουν επενδύσεις στην χώρα μας; Γιατί δεν υπάρχουν στις προτάσεις του Πρωθυπουργού μέτρα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και το χτύπημα της μαύρης εργασίας; Κλείνοντας επιχειρήσεις και αυξάνοντας τους φόρους δεν επιτυγχάνεται ανάπτυξη, αλλά και τα έσοδα του κράτους μειώνονται.

Τον πραγματικό λογαριασμό θα τον πληρώσει η μέση οικογένεια που η αγοραστική της δύναμη θα μειωθεί από τις νέες αυξήσεις φόρων, τις νέες μειώσεις μισθών και την περαιτέρω αύξηση της ανεργίας λόγω της έλλειψης επενδύσεων.

Η χώρα μας χρειάζεται μεταρρυθμίσεις. Αυτό είναι βέβαιο. Μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο τομέα και στις αγορές. Να τονωθεί η επιχειρηματικότητα  και η ανταγωνιστικότητα. Μέτρα που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως ισοδύναμα για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων αντί για  τις αυξήσεις των φόρων. Δυστυχώς, η Κυβέρνηση δεν επιλέγει αυτή την πολιτική!

Advertisements