ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΝΑΙ-ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩ

 

Σπύρος Ταλιαδούρος

Τ. Βουλευτής Καρδίτσας

Καρδίτσα 2-07-15

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΝΑΙ-ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩ

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΠΥΡΟΥ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΥ

 

Ζούμε χαοτικές πρωτόγνωρες στιγμές συνεπεία των τραγικών χειρισμών του πρωθυπουργού κου Τσίπρα. Δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης της χώρας με την πρόταση για δημοψήφισμα και την απώλεια χρόνου και μέτρων μεταρρυθμιστικών το τελευταίο πεντάμηνο .Ζητά από τους έλληνες να ψηφίσουν για ένα πρόγραμμα διάσωσης που έχει ήδη λήξει και δηλώνει ότι τάσσεται υπέρ του ΟΧΙ. Γιατί άραγε δεν εξασφάλισε το Φεβρουάριο την πρόταση ΓΙΟΥΝΚΕΡ η ένα νέο πρόγραμμα; Γιατί επέλεξε την καθυστέρηση και την συγκεκαλυμμένη ρήξη; Γιατί σήμερα βαθαίνει το χάσμα εμπιστοσύνης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση; Το μόνο λογικό συμπέρασμα είναι ότι στο βάθος επιθυμεί η Ελλάδα να εγκαταλείψει το Ευρώ . Αυτό προκύπτει και από την πεισματική του άρνηση να αντιμετωπίσει με ρεαλισμό τα γεγονότα και οδηγεί την χώρα στον γκρεμό ακολουθώντας μια διχαστική ρητορική.

Αποτέλεσμα αυτών των πολιτικών είναι ότι οι επιχειρήσεις κλείνουν, οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν με απόλυση, ο τουρισμός  υποφέρει υπό το βάρος ακυρώσεων, στα νοσοκομεία αυξάνονται οι ελλείψεις φαρμακευτικού υλικού, οι καταθέσεις τελειώνουν και κινδυνεύουν, η εθνική ασφάλεια δοκιμάζεται και οι πολίτες οδηγούνται σε διχασμό. Είναι δυνατόν αυτά να γίνονται από άγνοια του Πρωθυπουργού; Μάλλον ο στόχος ήταν η έξοδος από το ευρώ μέσω ενός δημοψηφίσματος και έχοντας  δώσει προεκλογικά υποσχέσεις που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν . Επιθυμεί να παρουσιάσει τη στιγμή ως μία ηρωική έξοδο από τους «κακούς» δανειστές.

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει μεγάλη αναταραχή. Η δήθεν «σκληρή διαπραγμάτευση» οδηγεί σε κατάρρευση την πραγματική οικονομία. Τίθενται σε κίνδυνο οι δημοκρατικοί θεσμοί  και η θέση μας στην Ευρώπη. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται εμπρηστική ρητορική. Χρειάζεται εθνική συνεννόηση και συνεργασία. Χρειάζεται εθνική ενότητα. Για να διατηρήσουμε όσα με κόπο κατακτήσαμε τα τελευταία 40 δημοκρατικά χρόνια και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια νέα πορεία. Μια πορεία με ανάπτυξη, επενδύσεις και κοινωνική  πολιτική. Απαραίτητη προϋπόθεση η παραμονή μας στην Ευρώπη και στο ευρώ.

Γι’ αυτό την Κυριακή  χρειάζεται να υπερισχύσει το ΝΑΙ.

ΝΑΙ για το μέλλον της Ελλάδας. ΝΑΙ σε μεταρρυθμίσεις, επενδύσεις και ανάπτυξη. ΝΑΙ στην παραμονή μας στο ευρώ και στην Ευρώπη.

Advertisements