ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΣ

τ. Βουλευτής Ν. Καρδίτσας

Αθήνα 6.7.2015

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΠΥΡΟΥ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΥ

Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα στο τελευταίο σταυροδρόμι. Μετά από το δημοψήφισμα της Κυριακής, δημοψήφισμα ψευδεπίγραφο και βαθύτατα αντιδημοκρατικό, η Κυβέρνηση οφείλει να λάβει αποφάσεις άμεσα. Και τούτο γιατί είναι ζήτημα ημερών να διαπιστωθεί το κατά πόσο η χώρα μπορεί να παραμείνει στο ευρώ ή όχι.

Η πλειοψηφία του ΟΧΙ δεν είναι αντιευρωπαϊκή. Δεν θέλει επιστροφή στη δραχμή. Όλοι οι έλληνες είναι καταπονημένοι από τα έξι σκληρά χρόνια της οικονομικής κρίσης. Υπάρχει όμως και το χειρότερο. Να παραμείνουμε βυθισμένοι  στην ύφεση για πολλά ακόμα χρόνια. Αυτό πρέπει να το αποφύγουμε με κάθε τρόπο. Με συνεργασία και συνεννόηση όλων των ευρωπαϊκών πολιτικών δυνάμεων  της χώρας να μείνουμε στην ευρωζώνη και στο ευρώ. Να πετύχουμε μια συμφωνία που θα επιτρέψει στη χώρα μας να επανέλθει στην ομαλότητα και να αποφύγει την καταστροφή. Δεν είναι εύκολο. Η εμπιστοσύνη της Ευρώπης προς την Ελλάδα έχει μειωθεί. Είναι συνεπώς αναγκαίο να ξαναχτίσουμε όλοι μαζί τις γέφυρες επικοινωνίας με τους ευρωπαίους εταίρους. Να πεισθούν ότι, το ΟΧΙ της Κυριακής ήταν στην ουσία ένα ΝΑΙ στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, όσο δύσκολη κι αν είναι.

Είναι ώρα για αποφάσεις. Δεν μπορεί ν’ αφήσουμε το χρόνο να κυλήσει κι άλλο χωρίς νεότερη εξέλιξη για την Ελλάδα. Αν δεν υπάρξει συμφωνία το αμέσως επόμενο διάστημα η πραγματική οικονομία θα καταρρεύσει. Το εθνικό συμφέρον είναι υπεράνω όλων και γι ‘αυτό πρέπει να δώσουμε τη μάχη για την Ελλάδα όλοι μαζί.

Advertisements