Ο μόνος δρόμος για ανάπτυξη και μείωση των φορολογικών βαρών

ΣΠΥΡΟΣ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΣ

τ. Βουλευτής Καρδίτσας

Καρδίτσα 20-07-15

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ:

Ο μόνος δρόμος για ανάπτυξη και μείωση των φορολογικών βαρών

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΠ. ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΥ

Η επίτευξη συμφωνίας και η υπεύθυνη στάση της Βουλής και κυρίως του τμήματος της αντιπολίτευσης που εκφράζει τη βούληση της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού να συμμετέχει στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης ήταν καταλυτική. Έφραξε το δρόμο στην προσπάθεια υφαρπαγής απόφασης για ρήξη με την Ευρώπη, επιστροφή στη δραχμή και σε ένα αποτυχημένο μοντέλο οικονομίας, δηλαδή στον κρατισμό.

Είναι βέβαιο ότι , μετά την απώλεια χρόνου το τελευταίο εξάμηνο και τους ατυχείς χειρισμούς και παλινωδίες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η συμφωνία που επετεύχθη είναι πολύ δύσκολη και ο ελληνικός λαός θα κληθεί να πληρώσει υψηλούς φόρους για να καλυφθούν τα ελλείμματα που δημιουργήθηκαν μετά τις εκλογές. Η συμφωνία θα ήταν σαφώς καλύτερη εάν δεν είχαν μεσολαβήσει οι εκλογές του Ιανουαρίου και οι καταστροφικοί για την οικονομία έξι μήνες της κυβερνητικής απραξίας.

Θεωρώ όμως ότι υπάρχουν οι δυνατότητες και οι ευκαιρίες για λήψη μέτρων και πολιτικών αντισταθμιστικών που θα βελτιώσουν την οικονομία, θα περιορίσουν τα υφεσιακά αποτελέσματα των μέτρων διασφαλίζοντας  και κρατικούς πόρους και ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας μέσα πάντα στην ασφάλεια που παρέχει το ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Απαιτείται η άμεση εφαρμογή τολμηρών και ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων στην κρατική διοίκηση, στην μείωση της γραφειοκρατίας και του έντονου κρατισμού. Να προχωρήσουν διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία, ώστε να ανοίξουν οι αγορές στις δυνάμεις του υγιούς ανταγωνισμού και στην προσέλκυση επενδύσεων. Να στηριχθεί το επιχειρείν και ο πρωτογενής αγροτικός τομέας και όχι να οδηγούνται σε εξόντωση με αύξηση φορολογίας. Να στηριχθούν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Αυτές μπορούν να παράξουν και να αναπτύξουν την οικονομία. Να δώσουμε κίνητρα να μείνουν στην Ελλάδα και να μην φύγουν στο εξωτερικό (π.χ. Βουλγαρία). Χρειάζεται να ασκηθεί συναινετική και συνεκτική πολιτική υπέρ των επενδύσεων. Έτσι μόνο η χώρα θα εμπνεύσει εμπιστοσύνη και θα προσελκύσει ξένα ιδιωτικά μακροπρόθεσμα κεφάλαια και θα κρατήσει τα ελληνικά στην χώρα μας.

Με τον τρόπο αυτό θα πετύχουμε τους αναπτυξιακούς στόχους, θα μειώσουμε την ανεργία, θα αυξήσουμε τα έσοδα στα κρατικά ταμεία και θα μειώσουμε τα φορολογικά βάρη. Η πραγματική ευκαιρία για την Ελλάδα είναι να εμπνεύσουμε εμπιστοσύνη και να προσελκύσουμε ιδιωτικές επενδύσεις. Είναι ο μόνος δρόμος σήμερα για ανάπτυξη και μείωση των φορολογικών βαρών. Να προχωρήσουμε μπροστά αφήνοντας πίσω τα αποτυχημένα κρατικοδίαιτα μοντέλα οικονομίας.

Advertisements