Οι Κυβερνητικοί χειρισμοί έπληξαν την αξιοπιστία της χώρας

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΣ

τ. Βουλευτής Ν. Καρδίτσας 

Αθήνα, 30.7.2015

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι Κυβερνητικοί χειρισμοί έπληξαν την αξιοπιστία της χώρας

Η οικονομία καταρρέει

Επισημάνσεις Σπύρου Ταλιαδούρου

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους άστοχους χειρισμούς της σε κρίσιμα οικονομικά και εθνικά θέματα έχει ουσιαστικά οδηγήσει τη χώρα σε ακυβερνησία και γενική παράλυση σε όλους τους τομείς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την πρόκληση τεράστιων ζημιών στην πορεία της οικονομίας, αλλά και στη λειτουργία της εκπαίδευσης, της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας.

Ειδικότερα οι άστοχοι χειρισμοί της συνίστανται στα εξής:

Πρώτον, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους κατέρρευσε κάθε εμπιστοσύνη προς την ελληνική Κυβέρνηση. Επλήγη βαθύτατα η αξιοπιστία της χώρας. Και τούτο λόγω: α)  της πλήρους απροθυμίας της να υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις, β) της παραποίησης στατιστικών στοιχείων και γ) της αδυναμίας της να υποβάλει σαφείς, συγκεκριμένες και ρεαλιστικές θέσεις ή εναλλακτικές προτάσεις. Αποτέλεσμα αυτού ήταν και η απώλεια της εμπιστοσύνης, όχι μόνο των ευρωπαίων εταίρων μας, αλλά και των επιχειρήσεων προς την κυβερνητική πολιτική και συνεπώς απώλεια επενδύσεων και κλείσιμο στην Ελλάδα επιχειρήσεων, πράγμα που οδηγεί σε απολύσεις, ανεργία και μείωση των κρατικών εσόδων.

Δεύτερον, η κυβέρνηση έχει αποκοπεί από κάθε δυνατότητα δανεισμού από τις αγορές. Όταν η εμπιστοσύνη και η αξιοπιστία έχουν εξανεμιστεί και η χώρα έχει ουσιαστικά οδηγηθεί σε πτώχευση, αφού το Δημόσιο δεν καταβάλλει τις οφειλές του, πώς θα τονωθεί η ανάπτυξη;

Τρίτον, η Δημοκρατία προϋποθέτει υπευθυνότητα. Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου ποιά υπευθυνότητα απέπνεε; Ποιά ενίσχυση στην ελληνική δημοκρατία έδωσε; Ουσιαστικά, στόχευε αφελώς στην άσκηση πίεσης στους δανειστές. Και αυτή η τακτική αποτελεί λάθος της Κυβέρνησης, όπως άλλωστε αποδείχτηκε στη συνέχεια. Οι λαϊκισμοί αυτού του είδους το μόνο αποτέλεσμα που έχουν είναι να υπονομεύσουν την δημοκρατία και την οικονομία της χώρας.

Η χώρα παραμένει 6 μήνες ουσιαστικά ακυβέρνητη. Η Κυβέρνηση εξελέγη για να κυβερνήσει, να δώσει λύσεις στα πιεστικά προβλήματα της χώρας και όχι για να σπαταλά τον πολύτιμο χρόνο της με ατυχείς διαπραγματεύσεις. Οδηγεί ουσιαστικά έτσι την χώρα σε πολιτική αστάθεια Σήμερα μάλιστα, η πολιτική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι απορροφημένη με τα εσωκομματικά τους θέματα και με την αντιμετώπιση των σχεδίων της αριστερής πλατφόρμας για ρήξη με την Ευρώπη και επιστροφή στη δραχμή και στο χθες.

Η έλλειψη εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας ισοδυναμεί με έλλειψη ελπίδας και διάλυσης της οικονομίας της χώρας. Αυτό πρέπει να αποφευχθεί. Η Κυβέρνηση πρέπει να κυβερνήσει. Αν δεν μπορεί, ας προχωρήσει σε Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας με συμμετοχή όλων των κομμάτων του ευρωπαϊκού τόξου. Η σωτηρία της πατρίδας μας απαιτεί τόλμη, έργο και πολιτικό ρεαλισμό. Απαιτεί να δημιουργήσουμε πάλι μία χώρα αξιόπιστη που να εμπνέει εμπιστοσύνη και θεσμική σταθερότητα.

Advertisements