ΟΧΙ ΣΕ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΣ

τ. Βουλευτής Ν. Καρδίτσας

Αθήνα, 22.08.2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΧΙ ΣΕ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΠ. ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΥ

Η χώρα σύρεται για τρίτη φορά μέσα σε εννέα μήνες σε εκλογές από τον κ. Αλέξη Τσίπρα, χωρίς να ενδιαφέρεται για το τεράστιο κόστος που επιβαρύνεται η οικονομία και το πληρώνουν βαριά οι Έλληνες πολίτες.

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας προκάλεσε πρόωρες εκλογές τον Ιανουάριο μέσω της διαδικασίας εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας με μοναδικό σκοπό να αναρριχηθεί στην εξουσία. Το αποτέλεσμα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν ότι ανεκόπη η πορεία ανάκαμψης που είχε σημειωθεί το 2014. Από το πρωτογενές πλεόνασμα που είχε επιτευχθεί με σκληρούς κόπους και θυσίες των Ελλήνων, οδηγηθήκαμε πάλι σε ύφεση, η οποία αναμένεται να ξεπεράσει το 2%. Η ανεργία αυξήθηκε, επιχειρήσεις κλείνουν. Τα στοιχεία ανεργίας του Ιουλίου έδειχναν ότι η ανεργία από 24% θα ξεπεράσει το 30% το 2015. Απέτυχε πλήρως να εφαρμόσει τις προεκλογικές του εξαγγελίες, όπως το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Απέτυχε πλήρως στις διαπραγματεύσεις. Αντίθετα, δημιούργησε το χειρότερο πλαίσιο οικονομικών συνθηκών υπό το βάρος των οποίων συρθήκαμε σε ένα τρίτο μνημόνιο με επαχθείς όρους για όλους τους πολίτες και ιδίως για τις επιχειρήσεις και τον αγροτικό κόσμο. Απέτυχε να ασκήσει οιαδήποτε αναπτυξιακή πολιτική.

Με το δημοψήφισμα του Ιουλίου ο κ. Τσίπρας οδήγησε σε κλείσιμο τις τράπεζες, σε διάλυση τον ιδιωτικό τομέα. Οι πολίτες από τον φόβο και την αβεβαιότητα για το μέλλον του τόπου απέσυραν πάνω από 40 δις ευρώ από τις τράπεζες με κίνδυνο να οδηγηθεί σε χρεοκοπία ο τραπεζικός τομέας και έτσι επιβλήθηκαν τα capital controls και οδηγήθηκαν σε ασφυξία οι επιχειρήσεις της χώρας. Οδήγησε σε διχασμό τους πολίτες .

Και σήμερα, μετά τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται η χώρα σε πρόωρες εκλογές. Η επιλογή αυτή είναι ιδιοτελής και αποβλέπει σε μικροκομματικά συμφέροντα. Ο κ. Τσίπρας θέλει εκλογές τώρα, πριν έλθει ο λογαριασμός της πολιτικής του στους πολίτες μέσα από τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, που παρά τις εξαγγελίες του δεν μειώθηκε, μέσα από την αυξημένη φορολόγηση στις επιχειρήσεις, στους αγρότες, στους μισθωτούς και στους συνταξιούχους.  Επίσης, θέλει να προλάβει πριν φανεί το φθινόπωρο η επιδείνωση της οικονομίας. Αλλά και για μικροπολιτικούς λόγους επιδιώκει τις πρόωρες εκλογές για να προλάβει πριν ολοκληρωθεί η οργάνωση του νέου κόμματος του κ. Λαφαζάνη.

Δυστυχώς, η χώρα για μία ακόμα φορά κινδυνεύει να πληρώσει ακριβά τους πειραματισμούς, τα μικροκομματικά συμφέροντα και τις παλινωδίες του κ. Τσίπρα, ο οποίος προτάσσει του εθνικού συμφέροντος το κομματικό.

Πιστεύω ότι οι πολίτες θα προσέλθουν στις κάλπες με γνώμονα τη σωτηρία της πατρίδας, της νέας γενιάς και του μέλλοντός της. Η απόφαση της ψήφου χρειάζεται σοβαρότητα, νηφαλιότητα, περίσκεψη και ευθύνη. Να μην μπει η χώρα σε νέες περιπέτειες. Να αποκτήσει μετά τις εκλογές κυβέρνηση υπεύθυνη, καθαρής ευρωπαϊκής προοπτικής και εθνικής σωτήριας. Ο Έλληνας πολίτης πιστεύω ότι έχει πλέον καταλάβει ότι παραμύθια για εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν. Τα πληρώνουμε τώρα ακριβά με νέους φόρους, χαμένες θέσεις εργασίας και μείωση των εισοδημάτων. Η λογική και η υπευθυνότητα πρέπει να κυριαρχήσει. Να μπει τέλος στον λαϊκισμό και στην πολιτική ανευθυνότητα. Δεν μπορεί μέσα σε 206 ημέρες να οδηγούμαστε τρεις φορές στις κάλπες. Και μάλιστα αυτή τη δύσκολη για τη χώρα περίοδο. Να μπει ένα τέλος στις παχυλές υποσχέσεις που αποδεικνύονται ανεφάρμοστες. Να μην μπούμε σε νέες περιπέτειες. Στις εκλογές που έρχονται πρέπει να τιμωρηθεί η ανευθυνότητα που ζημιώνει τη χώρα.

Advertisements