ΝΑ ΞΑΝΑΚΤΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΣ

τ. Βουλευτής Ν. Καρδίτσας

Αθήνα, 28.08.2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΑ ΞΑΝΑΚΤΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΠ. ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΥ

Σε τρεις εβδομάδες η χώρα οδηγείται και πάλι σε εκλογές. Αυτές προκαλούνται με αποκλειστική ευθύνη του κ. Τσίπρα για να λύσει τα εσωκομματικά του προβλήματα που προκλήθηκαν από το τρίτο μνημόνιο, στο οποίο οδηγηθήκαμε γιατί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δέσμια των ανέφικτων και δημαγωγικών υποσχέσεων της, οδήγησε την οικονομία σε κατάρρευση. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ύψος των επιπρόσθετων μέτρων που θα επιβαρυνθούν οι πολίτες θα υπερβούν τα 25 δις ευρώ. Αυτά δεν θα ήταν αναγκαία, εάν συνεχιζόταν η εφαρμογή σταθερής αναπτυξιακής πολιτικής, γιατί η χώρα το 2014 είχε πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα και η οικονομία είχε αρχίσει να ανακάμπτει. Κατέστησαν όμως αναπόφευκτα γιατί επί διακυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οικονομία γύρισε και πάλι στα πρωτογενή ελλείμματα και ύφεση τουλάχιστον -2%. Αποτέλεσμα η επιβολή πολλών πρόσθετων φόρων, το κλείσιμο των τραπεζών, κινδυνεύοντας να τεθούν σε πλήρη διάλυση επιχειρήσεις, ο ιδιωτικός και αγροτικός τομέας.

Η χώρα χρειάζεται συνεπώς μία άλλη πορεία. Το μνημόνιο να μετατραπεί σε σχέδιο ελληνικό για την ανάπτυξη που θα στηρίζεται: α) στην αποκατάσταση βιώσιμων δημοσιονομικών, β) στην σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος, γ) σε δημιουργία κράτους φιλικού στον πολίτη, στην επιχειρηματικότητα και στην ανάπτυξη, δ) στην οικονομική μεγέθυνση με νέες επενδύσεις, ανταγωνιστικότητα και σταθερότητα.

Την υλοποίηση της πολιτικής των τεσσάρων αυτών αξόνων της νέας οικονομικής πορείας που χρειάζεται η χώρα για να ανακάμψει, μόνο η ΝΔ μπορεί να την πετύχει. Μόνο με πυλώνα τη ΝΔ μπορεί να σχηματιστεί μία φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση, που θα λάβει τα παραπάνω αναπτυξιακά μέτρα οδηγώντας τη χώρα σε έξοδο από το μνημόνιο, μείωση της φορολογίας και αύξηση των θέσεων εργασίας. Η ΝΔ έχει ένα στόχο: Να εφαρμόσει στην Ελλάδα το νέο μοντέλο ανάπτυξης που στηρίζεται στις δημιουργικές και παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας, προωθώντας τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην οικονομία. Οι μόνες πηγές εθνικού πλούτου είναι η παραγωγική ιδιωτική οικονομία – πρωτοβουλία και ο πρωτογενής αγροτικός τομέας. Ο ρόλος του κράτους πρέπει να αλλάξει. Να μην παριστάνει τον επιχειρηματία οδηγώντας τη χώρα σε χρέη και ελλείμματα, συντηρώντας μονοπώλια και σκανδαλώδη προνόμια σπαταλώντας εθνικούς πόρους. Το κράτος πρέπει να ασκεί εποπτεία, αυστηρό έλεγχο και να παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στην υγεία, στην παιδεία, στην ασφάλεια, στην κοινωνική πρόνοια.

Ως κυβέρνηση, η ΝΔ θα στηρίξει την Ελλάδα της δημιουργίας, των επιχειρήσεων, της καινοτομίας. Θα στηρίξει τον παραγωγικό ιδιωτικό και αγροτικό τομέα μειώνοντας τους καταστροφικούς πόρους, λαμβάνοντας ισοδύναμα μέτρα που θα προέλθουν από τη μείωση των κρατικών δαπανών, τις αποκρατικοποιήσεις και την τόνωση – αύξηση των επενδύσεων.

Η ΝΔ λέει από την αρχή της κρίσης μόνο την αλήθεια. Δυστυχώς, το 2009 σημαντική μερίδα πολιτών δεν άκουσε τη ΝΔ πιστεύοντας πως «λεφτά υπάρχουν.» Την πληρώσαμε ξανά τώρα με ένα μη κοστολογημένο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα ότι: «θα καταργηθούν τα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο.» Και τώρα βιώνουμε χειρότερες καταστάσεις. Θεωρώ ότι πλέον οι έλληνες πολίτες θα στηρίξουν τη ΝΔ για την εφαρμογή ρεαλιστικής και βιώσιμης πολιτικής.

Είναι συνεπώς απόλυτη ανάγκη να προχωρήσουμε μετά τις εκλογές στην οικοδόμηση ενός νέου μοντέλου οικονομικής ανάπτυξης. Έτσι μόνο θα μπορέσουμε να πάμε μπροστά. Η ΝΔ θα παλέψει και θα πετύχει να ενώσει τους έλληνες, που τόσο πολύ δίχασε με την ακραία πολιτική της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κάτω από τις αξίες της ευρωπαϊκής ευημερίας, της οικονομικής ελευθερίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Για να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα χρειάζεται Αλήθεια και Τόλμη. Η ΝΔ στην κυβέρνηση μετά τις εκλογές αυτό θα πράξει γιατί αυτό έχει ανάγκη η Ελλάδα.

Advertisements