ΑΜΕΣΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ: ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΣ

τ. Βουλευτής Ν. Καρδίτσας

Καρδίτσα, 4/9/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΜΕΣΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ:

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ

Επισημάνσεις Σπ. Ταλιαδούρου

Το «νέο»  που υποτίθεται ότι ο κ. Τσίπρας πρεσβεύει, κατάφερε να φορτώσει τους Έλληνες με μία δανειακή σύμβαση 90 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα μπορούσε να είχαμε αποφύγει.  Για μια κυβέρνηση 7 μηνών χρέος 90 δις είναι μία  «καλή» επίδοση για το νέο Τσίπρα. Η πρόοδος δεν εκδηλώνεται με συνθήματα, αλλά με πολιτικές. Και στους 7 μήνες ο κ. Τσίπρας επέλεξε ό,τι πιο οπισθοδρομικό υπήρχε σε κρίσιμους τομείς όπως η Παιδεία, η Υγεία και το μεταναστευτικό.

Ο απελθών υπουργός Παιδείας, χρεώνεται μία σειρά  από αντιμεταρρυθμιστικές επιλογές. Όπως ο τρόπος ανάδειξης διευθυντών στα σχολεία, η «αντιμεταρρύθμιση» που εφάρμοσε στα Πανεπιστήμια, αλλά και τα όσα έχει κάνει σε βάρος των πρότυπων και πειραματικών σχολείων. Φέτος, η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με μεγάλο αριθμό ελλείψεων εκπαιδευτικών που θα αγγίξει τα 25.000 κενά. Το κλείσιμο πολλών ολοήμερων σχολείων είναι επιζήμιο για πολλές οικογένειες.

Θα τους ξαναεμπιστευθούμε την οικονομία της χώρας; Θα ξεχάσουμε ότι κάθε μέρα που έμειναν στην εξουσία χρεωνόμαστε περί τα διακόσια εκατομμύρια ευρώ; Θα απαλείψουμε το γεγονός ότι μέσα σ’ ένα μόνο μήνα των capital controls έχασαν τη δουλειά τους 16.500 άνθρωποι; Ποιος θα μιλήσει για  μείωση της ανεργίας;  Θα παραβλέψουμε ότι συνολικά έπεσε ο τζίρος στη βαρέως χειμαζόμενη αγορά 1,2 δισεκατομμύριο; Σε τροχιά βαθιάς ύφεσης εισήλθαν οι επιχειρήσεις το πρώτο εξάμηνο του 2015. Η βελτιωμένη εικόνα στο δεύτερο μισό του 2014 δεν συνεχίστηκε. Χιλιάδες επιχειρήσεις και εργαζόμενοι δίνουν μάχη επιβίωσης. Ποιος θα μιλήσει για ανάπτυξη;

Η  ΝΔ αποτελούσε πάντα και ιδίως αποτελεί σήμερα το βασικό πυλώνα πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής σταθερότητας στην πατρίδα μας. Είναι αυτή που οδήγησε τη χώρα στην ευρωπαϊκή κατάκτηση και εκείνη που εγγυάται τη διασφάλιση της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας. Ο τόπος έχει ανάγκη από σταθερή πορεία προς τα μπρος. Χρειαζόμαστε εμπιστοσύνη,  δηλαδή πολιτική σταθερότητα  για ικανό χρονικό διάστημα. Χρειαζόμαστε νέες μεγάλες, διεθνείς κατά προτίμηση, επενδύσεις. Κυρίως, όμως χρειαζόμαστε λιγότερους φόρους για τους καταναλωτές,  τις  επιχειρήσεις και τον αγροτικό κόσμο.

Άμεσος στόχος της ΝΔ, μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, είναι: αποκατάσταση σταθερότητας, σιγουριάς, εμπιστοσύνης που γκρέμισε η προηγούμενη κυβέρνηση. Άμεσα βήματα είναι: Να ξαναξεκινήσουν τα μεγάλα έργα,  να προχωρήσει η ανακεφαλοποίηση τραπεζών και η ρευστότητα αγοράς,  να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αξιοποίησης του πακέτου Γιουνκέρ ύψους 35 δις ευρώ, να αποκατασταθούν οι φορολογικές αδικίες. Να δοθεί ώθηση και να αξιοποιηθούν τα μεγάλα πλεονεκτήματα της χώρας μας, δηλαδή ο πρωτογενής αγροτικός τομέας, η μεταποίηση, ο τουρισμός, ο πολιτισμός.

Η ΝΔ εγγυάται το μέλλον, εγγυάται την πορεία προς τα μπρος. Στόχος μας είναι: να ενώσουμε τους έλληνες, να  ξανακτίσουμε ότι αυτοί χάλασαν, να μην πάει η ψήφος χαμένη

Είδαμε η «τιμωρία» και η διαμαρτυρία πόσο κόστισαν. Μέσα σε 7 μήνες 90 δις. Στις 20 Σεπτεμβρίου χρειάζεται να λάβουμε απόφαση για το μέλλον της Ελλάδας με νηφαλιότητα, σωφροσύνη και λογική. Μόνο με αλήθεια και πολιτικό ρεαλισμό ανακτάται η εμπιστοσύνη και επιτυγχάνεται η ανάπτυξη της χώρας μας.

 

 

 

Advertisements