ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΓΓΥΗΣΗ Η Ν.Δ.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΣ

τ. Βουλευτής Ν. Καρδίτσας   

Καρδίτσα, 7/9/2015

 

ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΓΓΥΗΣΗ Η Ν.Δ.

Επισημάνσεις Σπ. Ταλιαδούρου

 

Το κόστος της 7μηνης διακυβέρνησης από τον κ. Τσίπρα για τη χώρα μας και τους πολίτες είναι υψηλό. Συγκεκριμένα:

Πρώτον. Η οικονομία επέστρεψε στην ύφεση. Μέσα σε 6 μήνες, μόνο για το 2015, η πρόβλεψη για ισχυρή ανάπτυξη άνω του 2,5%, μετατράπηκε σε εκτίμηση για βαθιά ύφεση άνω του 2%, εξαιτίας και της τραπεζικής αργίας και των κεφαλαιακών περιορισμών. Επιβάρυνση; Περίπου 11 δισ. ευρώ μόνο για το 2015.

Δεύτερον. Η δημόσια οικονομία επέστρεψε στα πρωτογενή ελλείμματα.

Επιβάρυνση; Περίπου 8 δισ. ευρώ μόνο για το 2015.

Τρίτον. Οι διαρθρωτικές αλλαγές δεν υλοποιούνται Επιβάρυνση; Περίπου 10 δισ. ευρώ για την επόμενη τριετία.

Τέταρτο. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν. Επιβάρυνση; Περίπου 5 δισ. ευρώ μόνο για το 2015.

Πέμπτο. Τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης «σκουπίστηκαν», με αποτέλεσμα, να απαιτείται επιπλέον δανεισμός. Επιβάρυνση; Περίπου 7 δισ. ευρώ για την επόμενη τριετία.

Έκτο. Προέκυψε ανάγκη μιας νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Επιβάρυνση; Μέχρι 25 δισ. ευρώ.

Όλα αυτά, και πολλά ακόμη, φέρουν τη σφραγίδα της 7μηνης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Και είναι το αποτέλεσμα των ιδεοληψιών, των λανθασμένων χειρισμών, των ανερμάτιστων τακτικισμών της παραιτηθείσας πλέον Κυβέρνησης.

Η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα.Το νέο ξεκίνημα της Πατρίδας μας θα στηριχθεί σε τέσσερις άξονες:

Πρώτον, στη διασφάλιση κλίματος Πολιτικής Σταθερότητας για τα επόμενα κρίσιμα χρόνια.

Δεύτερον, στις συναινέσεις και συνεργασίες  των πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Είναι αναγκαία προϋπόθεση για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα σημερινά προβλήματα.

Τρίτον, στην εφαρμογή ενός Νέου Εθνικού Προγράμματος μεγάλων αλλαγών, πέρα και πάνω από το Μνημόνιο, για να επιστρέψει η Πατρίδα μας στο δρόμο της Ανάπτυξης και  Κοινωνικής Συνοχής.

Τέταρτον, στην αποκατάσταση βιώσιμων δημοσιονομικών.

Την υλοποίηση της πολιτικής των τεσσάρων αυτών αξόνων της νέας οικονομικής πορείας που χρειάζεται η χώρα για να ανακάμψει, μόνο η ΝΔ μπορεί να την πετύχει. Μόνο με πυλώνα τη ΝΔ μπορεί να σχηματιστεί μία φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση, που θα λάβει τα παραπάνω αναπτυξιακά μέτρα οδηγώντας τη χώρα σε έξοδο από το μνημόνιο, μείωση της φορολογίας και αύξηση των θέσεων εργασίας. Η ΝΔ έχει ένα στόχο: Να εφαρμόσει στην Ελλάδα το νέο μοντέλο ανάπτυξης που στηρίζεται στις δημιουργικές και παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας, προωθώντας τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην οικονομία. Οι μόνες πηγές εθνικού πλούτου είναι η παραγωγική ιδιωτική οικονομία – πρωτοβουλία και ο πρωτογενής αγροτικός τομέας. Ο ρόλος του κράτους πρέπει να αλλάξει. Να μην παριστάνει τον επιχειρηματία οδηγώντας τη χώρα σε χρέη και ελλείμματα, συντηρώντας μονοπώλια και σκανδαλώδη προνόμια σπαταλώντας εθνικούς πόρους. Το κράτος πρέπει να ασκεί εποπτεία, αυστηρό έλεγχο και να παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στην υγεία, στην παιδεία, στην ασφάλεια, στην κοινωνική πρόνοια.

Ως κυβέρνηση, η ΝΔ θα στηρίξει την Ελλάδα της δημιουργίας, των επιχειρήσεων, της καινοτομίας. Θα στηρίξει τον παραγωγικό ιδιωτικό και αγροτικό τομέα μειώνοντας τους καταστροφικούς φόρους, λαμβάνοντας ισοδύναμα μέτρα που θα προέλθουν από τη μείωση των κρατικών δαπανών, τις αποκρατικοποιήσεις και την τόνωση – αύξηση των επενδύσεων.

Είναι συνεπώς απόλυτη ανάγκη να προχωρήσουμε μετά τις εκλογές στην οικοδόμηση ενός νέου μοντέλου οικονομικής ανάπτυξης. Έτσι μόνο θα μπορέσουμε να πάμε μπροστά. Η ΝΔ θα παλέψει και θα πετύχει να ενώσει τους έλληνες, που τόσο πολύ δίχασε με την ακραία πολιτική της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κάτω από τις αξίες της ευρωπαϊκής ευημερίας, της οικονομικής ελευθερίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Για να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα χρειάζεται Αλήθεια και Τόλμη. Η ΝΔ στην κυβέρνηση μετά τις εκλογές αυτό θα πράξει γιατί αυτό έχει ανάγκη η Ελλάδα.

Advertisements