ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΣ

τ. Βουλευτής Ν. Καρδίτσας

Καρδίτσα, 9/9/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Ν.Δ.

Επισημάνσεις Σπ. Ταλιαδούρου

Το βασικό κριτήριο για τον Έλληνα πολίτη στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση θα πρέπει να είναι το ποιος μπορεί να μας  πάει μπροστά. Δηλαδή, ποιος μπορεί να διασφαλίσει οριστικά την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και να την οδηγήσει στην ανάκαμψη και στη σταδιακή έξοδο από την κρίση, πράγμα το οποίο εγγυάται η Νέα Δημοκρατία. Και όχι να τη γυρίσει πολλά χρόνια πίσω, όπως δυστυχώς πρόλαβε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε ελάχιστους μήνες.

Αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι μια κυβέρνηση η οποία θα πιστεύει στις δυνάμεις της αγοράς, στην επιχειρηματικότητα, στην ιδιωτική πρωτοβουλία, στον πρωτογενή αγροτικό τομέα και όχι στο σπάταλο κράτος που διογκώνει τα ελλείμματα και στέλνει το λογαριασμό στους πολίτες.

Βασικό πυλώνα του προγράμματος της ΝΔ για την επίτευξη των στόχων αυτών αποτελεί η στήριξη του παραγωγικού τομέα της οικονομίας. Μόνο έτσι θα έχουμε ανάπτυξη της οικονομίας, αύξηση των θέσεων εργασίας και μείωση της φορολογίας. Έτσι μόνο θα ανακάμψει η οικονομία και θα ανακουφιστεί η κοινωνία που έχει σηκώσει στους ώμους της δυσανάλογα βάρη.

Ειδικότερα οι βασικοί άξονες του προγράμματος της ΝΔ για να επιτευχθεί ο στόχος αυτοί είναι:

Πρώτον: Επανεκκίνηση της οικονομίας. Αποτελεί άμεση  προτεραιότητα για να υπάρξουν νέες επενδύσεις, νέες επιχειρήσεις, νέες θέσεις εργασίας. Βασική αρχή της ΝΔ είναι οι λιγότεροι φόροι και το αποτελεσματικότερο φιλικότερο προς όλους κράτος.

Δεύτερον: Παύση των capital controls. Aπεγκλωβισμός και επίσπευση της απορρόφησης των πόρων του νέου ΕΣΠΑ. Δημιουργία προϋποθέσεων για πλήρη αξιοποίηση του πακέτου Γιούνκερ για να ξεκινήσουν τα μεγάλα έργα. Δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης στην οικονομία για να υπάρξουν επενδύσεις. Επαναπατρισμός των καταθέσεων που έφυγαν. Επαναπατρισμός των επιχειρήσεων που έφυγαν με παράλληλη στήριξη αυτών που εξακολουθούν να παλεύουν εντός συνόρων.

Τρίτον: Αλλαγές και αναδιοργάνωση του κράτους. Να γίνει φιλικό στον πολίτη. Να μην υπονομεύει, αλλά να στηρίζει την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Τέταρτον: Επένδυση στην έρευνα και τεχνολογία. Βελτίωση και αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες. Σύνδεσή της με την οικονομία, ώστε να υπάρχει απορρόφηση των πτυχιούχων από τις επιχειρήσεις.

Πέμπτον: Στήριξη της αγροτικής οικονομίας, μέσω στήριξης της παραγωγής. Όχι στη φορολογική ασφυξία του αγροτικού κόσμου. Όχι στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που πάγωσε κάθε έργο κάθε προοπτική ανάπτυξης στην περιφέρεια. Θέλουμε Ελλάδα που παράγει, εξάγει και προοδεύει.

Η υλοποίηση των μέτρων αυτών θα οδηγήσει στην ανάκαμψη της οικονομίας και την ανάπτυξη. Για το λόγο αυτό μετά τις εκλογές χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση ευρωπαϊκής προοπτικής με κεντρικό πυρήνα τη Νέα Δημοκρατία. Έτσι, η Ελλάδα θα πάει μπροστά και οι νέοι θα έχουν μέλλον και προοπτική στον τόπο μας. Αυτό είναι το ζητούμενο ενόψει της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης της 20ης Σεπτεμβρίου. Για το λόγο αυτό είναι αυτονόητο ότι δεν θα πρέπει να επαναληφθούν τα ίδια λάθη που πληρώνουμε ήδη πολύ ακριβά με το τρίτο Μνημόνιο που οδηγηθήκαμε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Advertisements