ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΣ

τ. Βουλευτής Ν. Καρδίτσας   

Καρδίτσα,15/9/2015

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ

ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Έπειτα από έξι μήνες μιας παρωδίας διαπραγμάτευσης, ενώ η χώρα αρμένιζε ακυβέρνητη, οδηγηθήκαμε, κάτω από δραματικές συνθήκες, σ’ ένα τρίτο Μνημόνιο. Το τρίτο Μνημόνιο δεν θα ήταν απαραίτητο εάν τον Ιανουάριο δεν είχε αναλάβει η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προκαλώντας συνολική αναστολή κάθε προόδου που είχε επιτευχθεί με τη σκληρή προσπάθεια. Το «Μνημόνιο Τσίπρα-Καμμένου» είναι το αποτέλεσμα μιας καταστροφικής διακυβέρνησης που κορυφώθηκε με το κλείσιμο των τραπεζών και την επιβολή των capital controls. Η κοινωνία έχει κουραστεί, έχει φοβηθεί και θέλει επιτέλους να υλοποιηθεί και να ολοκληρωθεί ένα πρόγραμμα για την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας και την εθνική θωράκιση.

Σήμερα, η Νέα Δημοκρατία, ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη, θέτει το πραγματικό δίλημμα αυτών των εκλογών. Ποιος μπορεί να διασφαλίσει πολιτική σταθερότητα; Ποιος μπορεί να πάει τη χώρα μπροστά; Ποιος μπορεί να αποκαταστήσει το κύρος της; Εμείς ή εκείνοι που παραμένουν δέσμιοι ιδεοληψιών και είναι εγκλωβισμένοι σε τακτικές μικροπολιτικής; Εμείς που δεν διστάσαμε να πούμε σκληρές αλήθειες ή εκείνοι που συνειδητά παραπλάνησαν; Εμείς που λέμε στους πολίτες «πάμε όλοι μαζί» ή εκείνοι που συνεχίζουν τη λογική του διχασμού με το αυτάρεσκο, αυταρχικό και ξεπερασμένο «εμείς μόνοι μας αυτοδύναμοι». Για να προχωρήσει η χώρα μπροστά πρέπει να ειπωθούν αλήθειες. Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ, εγκλωβισμένος σε παλαιοκομματική λογική, όχι μόνο δεν λέει αλήθειες, αλλά συνεχίζει να παράγει ακόμα περισσότερα ψέματα.

Η  ΝΔ αποτελούσε πάντα και ιδίως αποτελεί σήμερα τον βασικό πυλώνα πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής σταθερότητας στην πατρίδα μας. Είναι αυτή που οδήγησε τη χώρα στην ευρωπαϊκή κατάκτηση και εκείνη που εγγυάται τη διασφάλιση της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας. Ο τόπος έχει ανάγκη από σταθερή πορεία προς τα μπρος. Χρειαζόμαστε εμπιστοσύνη,  δηλαδή πολιτική σταθερότητα  για ικανό χρονικό διάστημα. Χρειαζόμαστε νέες μεγάλες, διεθνείς κατά προτίμηση, επενδύσεις. Κυρίως, όμως χρειαζόμαστε λιγότερους φόρους για τους καταναλωτές,  τις  επιχειρήσεις και τον αγροτικό κόσμο.

Άμεσος στόχος της ΝΔ, μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, είναι: αποκατάσταση σταθερότητας, σιγουριάς, εμπιστοσύνης που γκρέμισε η προηγούμενη κυβέρνηση. Άμεσα βήματα είναι: Να ξαναξεκινήσουν τα μεγάλα έργα,  να προχωρήσει η ανακεφαλοποίηση τραπεζών και η ρευστότητα αγοράς,  να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αξιοποίησης του πακέτου Γιουνκέρ ύψους 35 δις ευρώ, να αποκατασταθούν οι φορολογικές αδικίες. Να δοθεί ώθηση και να αξιοποιηθούν τα μεγάλα πλεονεκτήματα της χώρας μας, δηλαδή ο πρωτογενής αγροτικός τομέας, η μεταποίηση, ο τουρισμός, η παιδεία και ο πολιτισμός.

Ειδικά για τον πρωτογενή αγροτικό τομέα το πρόβλημα είναι πάρα πολύ σημαντικό και σοβαρό. Είναι πρόβλημα εθνικό. Πιστεύουμε ότι για να υπάρχει ισχυρή Ελλάδα, πρέπει να υπάρχει ισχυρή περιφέρεια. Και για να υπάρχει ισχυρή περιφέρεια, πρέπει να υπάρχει ισχυρός πρωτογενής τομέας. Κτηνοτρόφοι, γεωργοί, αγρότες, προϊόντα για μεταποίηση και για κατανάλωση μετά από τον τουρισμό. Τονίσαμε, λοιπόν, πριν ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος, ότι εμείς με το νόμο του 2013 θεωρούμε ότι οι αγρότες εξάντλησαν την αντοχή τους. Θεωρούμε ότι συμμετέχουν στην προσπάθεια που πρέπει να γίνει. Και γι’ αυτό ακριβώς, είπαμε ότι δεν μπορούμε να δεχτούμε αυτή την άγρια φορολόγηση που πάει να γίνει στον αγρότη. Δεν μπορεί να δεχτούμε την άγρια φορολόγηση στην επιδότηση. Δεν μπορούμε να δεχτούμε την άγρια αύξηση της εισφοράς στον ΟΓΑ.

Συνεπώς, το δίλημμα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου είναι ποιος μπορεί να πάει τη χώρα μπροστά. Θεωρώ ότι η ΝΔ εγγυάται το μέλλον, εγγυάται την πορεία προς τα μπρος. Στόχος μας είναι: να ενώσουμε τους έλληνες, να  ξανακτίσουμε ότι αυτοί χάλασαν, να μην πάει η ψήφος χαμένη. Η Νέα Δημοκρατία είναι δύναμη ενότητας, ομοψυχίας των Ελλήνων. Εμείς ποτέ δεν διχάσαμε τους Έλληνες. Είμαστε η μεγάλη, σύγχρονη, ευρωπαϊκή, κεντροδεξιά, κοινωνική, με ανθρώπινο πρόσωπο, πραγματικά προοδευτική.

Είδαμε η «τιμωρία» και η διαμαρτυρία πόσο κόστισαν. Μέσα σε 7 μήνες 90 δις ευρώ. Στις 20 Σεπτεμβρίου χρειάζεται να λάβουμε απόφαση για το μέλλον της Ελλάδας με νηφαλιότητα, σωφροσύνη και λογική. Μόνο με αλήθεια και πολιτικό ρεαλισμό ανακτάται η εμπιστοσύνη και επιτυγχάνεται η ανάπτυξη της χώρας μας.

Advertisements