Η Ν.Δ. ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ, ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΣ

τ. Βουλευτής Ν. Καρδίτσας

Καρδίτσα, 16/9/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ν.Δ. ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ

ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ, ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ

Επισημάνσεις Σπ. Ταλιαδούρου

Οι κάλπες της 20ης Σεπτεμβρίου δεν προσφέρονται για χαλαρές ψήφους. Εάν η επόμενη κυβέρνηση στους προσεχείς 6 μήνες αποτύχει, τότε στην ατζέντα του ελληνικού προβλήματος μοιραία θα βρεθεί η πρόταση Σόιμπλε για επιστροφή στη  δραχμή. Πρόκειται ουσιαστικά για την τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας να πετύχει δημοσιονομική ισορροπία και να ξαναμπεί στον επενδυτικό χάρτη, από τον οποίο βγήκε πριν από λίγους μήνες λόγω της πολιτικής αστάθειας και του κλεισίματος των τραπεζών που προκάλεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Συνεπώς, την επόμενη ημέρα μετά τις κάλπες, πρέπει να υπάρξει κυβέρνηση που θα έχει σταθερότητα, εμπιστοσύνη και ευθύνη. Μόνο έτσι μπορεί να επιτευχθεί μακροχρόνιος σχεδιασμός και υλοποίηση των μέτρων και των διαρθρωτικών αλλαγών, με κεντρικό άξονα τη στήριξη των επενδύσεων και της ανάπτυξης για να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα για τον πολίτη και να βγούμε από το αδιέξοδο.

Ο κ. Τσίπρας έχει χάσει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Έσκισε τις προεκλογικές του υποσχέσεις αντί για το μνημόνιο, μετέτρεψε το «όχι» του δημοψηφίσματος σε ένα «ναι σε όλα» και τώρα θέλει να υφαρπάξει για τρίτη φορά την ψήφο παριστάνοντας τον μεταρρυθμιστή και τον εκπρόσωπο του «νέου».

Ο κ. Τσίπρας είπε ψέματα στον ελληνικό λαό. Έταξε λαγούς με πετραχήλια για να υφαρπάξει την ψήφο. Υποσχέθηκε στους Έλληνες μεταξύ άλλων:

Κατάργηση των μνημονίων, λιγότερους φόρους για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, προστασία στις τραπεζικές συναλλαγές, εφαρμογή του Προγράμματος της Θεσσαλονίκης πριν την έναρξη της διαπραγμάτευσης, την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, τη 13η σύνταξη στους συνταξιούχους, την εξίσωση του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο.

Όμως δεν έκανε πράξη καμία υπόσχεσή του.

Δεν υλοποίησε το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Δεν έσκισε το Μνημόνιο όπως υποσχέθηκε. Αντίθετα έφερε ένα νέο, επαχθέστερο Μνημόνιο.

Φόρτωσε με νέα βάρη τη χώρα και τους πολίτες, με νέα χρέη περίπου 90 δις ευρώ. Αύξησε τη φορολογία σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, στους αγρότες και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες.

Έσυρε τη χώρα στα όρια της εξόδου από την Ευρώπη, στις κλειστές τράπεζες και τα capital controls. Αύξησε την ανεργία. Η ελληνική οικονομία κατρακυλά στη ύφεση, επέστρεψε στα ελλείμματα, πάγωσε κάθε επένδυση. Αλλά δεν είναι μόνον η οικονομία. Σε επτά μήνες τα πράγματα έγιναν χειρότερα στην Παιδεία, την Υγεία, την Ασφάλεια, το Μεταναστευτικό.

Τελικά κακά τα ψέματα, το νέο είναι η αλήθεια, το παλιό είναι να σας τάζω γεφύρια και ποτάμια.

Είναι σαφές ότι ο κ. Τσίπρας είχε την ευκαιρία, κατά το διάστημα των επτά μηνών της κυβερνητικής θητείας του,να προχωρήσει και να εφαρμόσει τις διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία που είχαν δρομολογηθεί και όχι να τις παγώσει, να προχωρήσει σε μέτρα ανακούφισης της κοινωνίας και παράλληλα να υπογράψει μια καλύτερη συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους. Απέτυχε παταγωδώς.H πολιτική αστάθεια πλήττει την πραγματική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα όσο οποιαδήποτε άλλη απειλή. Ειδικότερα:

  • Υπάρχουν επενδυτές που θέλουν να επενδύσουν στη χώρα μας και τους αποτρέπει η πολιτική αστάθεια.
  • Οι τρεις βασικές προϋποθέσεις για να έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας είναι: πρώτον πολιτική σταθερότητα με κυβέρνηση μακράς πνοής, δεύτερον γρήγορη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών πριν το τέλος του έτους και τρίτον μια δραστική απλοποίηση του φορολογικού συστήματος με σταθερότητα για τα επόμενα 5 χρόνια.

 Έτσι θα υπάρξει σταθερή οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.

Αυτή τη φορά, στις επικείμενες εκλογές, είναι προφανές ότι οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν πραγματικά αυτόν που μπορεί και θέλει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις και θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και των επενδυτών. Και αυτό μπορεί να το εγγυηθεί μόνο μια κυβέρνηση που θα έχει ως βασικό κορμό τη Νέα Δημοκρατία. Η Ν.Δ. είναι η δύναμη σταθερότητας, εμπιστοσύνης και ευθύνης.

Η Ν.Δ. δεν πρόκειται να μοιράσει κάλπικες υποσχέσεις, όπως άλλωστε προκύπτει και από τις θέσεις και προτάσεις που ανακοίνωσε ο κ. Ε.Μεϊμαράκης. Δεν πρόκειται να επενδύσει στο λαϊκισμό και τη δημαγωγία. Δική μας δέσμευση είναι να χτίσουμε ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο, που θα αξιοποιεί τη γεωπολιτική θέση της χώρας και θα κάνει ανταγωνιστικά τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Η Ελλάδα χρειάζεται μεγάλες αλλαγές. Και οι αλλαγές για να υλοποιηθούν χρειάζεται, πολιτική σταθερότητα, συνεργασία, ειλικρίνεια και προοπτική.

Η Ν.Δ. μπορεί να το πετύχει γιατί είναι η δύναμη σταθερότητας, εμπιστοσύνης και ευθύνης.

 

Advertisements