ΑΝΟΧΥΡΩΤΗ Η ΧΩΡΑ – ΠΑΡΑΛΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΣΠΥΡΟΥ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΥ
π. Υφυπουργός Παιδείας
π. Βουλευτής Ν. Καρδίτσας

Αθήνα, 30.3.2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΟΧΥΡΩΤΗ Η ΧΩΡΑ – ΠΑΡΑΛΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΠΥΡΟΥ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΥ

Τα πολύνεκρα χτυπήματα στις Βρυξέλλες θα μεγαλώσουν την πίεση και στην Ελλάδα για το προσφυγικό, ενώ είναι ενδεχόμενο οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, υπό τον φόβο των επιθέσεων, να παγώσουν την είσοδο στις χώρες της νέων μεταναστών. Η Κυβέρνηση, δυστυχώς αντιμετωπίζει την κρίση με ευχολόγια, χωρίς κάποιο οργανωμένο σχέδιο και ανάπτυξη των αναγκαίων κρατικών δομών. Η Ελλάδα, υπάρχει ο κίνδυνος, να βρεθεί με μεγάλο αριθμό μεταναστών στους πρόχειρους καταυλισμούς της Ειδομένης ή του Πειραιά.

Η Κυβέρνηση, στηριζόμενη σε προβληματικές υποθέσεις και κατασκευασμένες αλήθειες για την οικονομία και τον σύγχρονο κόσμο, μόνο περιπέτειες έφερε στην χώρα, τη θέση της επιδείνωσε και των πολιτών τις ευκαιρίες εμφανώς περιόρισε. Την ίδια παταγώδη αποτυχία είχε και στο Προσφυγικό. Η κουτοπόνηρη προσέγγιση των ανοιχτών συνόρων, που ήθελε την Ελλάδα φιλόξενο και ασφαλή διάδρομο στο ταξίδι των προσφύγων για την Ευρώπη, απεδείχθη απολύτως προβληματική.

Δυστυχώς, πληρώνουμε την λανθασμένη μεταναστευτική πολιτική του 2015, όταν η κυβέρνηση σχεδόν προκαλούσε τους απανταχού μετανάστες να περάσουν στην Ευρώπη μέσα από την Ελλάδα.

Δυστυχώς, πληρώνουμε την γενικότερη αναβλητικότητα και τον ιδεοληπτικό ερασιτεχνισμό της Κυβέρνησης. Αντί να επιχειρήσει να κλείσει τον Οκτώβριο τη διαπραγμάτευση με μια ρεαλιστική πρόταση και με βάση το Μνημόνιο που είχε υπογράψει το καλοκαίρι, πελαγοδρομούσε μεταξύ πολιτικής διαπραγμάτευσης και σύνδεσης της αξιολόγησης με το προσφυγικό. Ο ερασιτεχνικός σχεδιασμός της Κυβέρνησης έβρισκε παντού τοίχο και οδήγησε την χώρα και σε περαιτέρω οικονομική οπισθοδρόμηση και μεγάλωσε το πρόβλημα της χώρας με τον εγκλωβισμό χιλιάδων μεταναστών.

Η Κυβέρνηση, ενώ τα προβλήματα, οικονομικό και προσφυγικό γιγαντώνονται, συνεχίζει να παίζει μικροπολιτικά παιχνίδια. Συνεχίζει να παρουσιάζει στους πολίτες μια ψηφοθηρική εικονική πραγματικότητα. Συνεχίζει να ανεβάζει τους τόνους στη διχαστική στρατηγική που έχει επιλέξει από τη στιγμή που ανέλαβε την εξουσία. Αντί να κατανοήσει πως τα προβλήματα υπερβαίνουν τις κομματικές γραμμές και αφορούν όλους τους πολίτες, αρνείται να κατανοήσει την πραγματικότητα, δυσχεραίνοντας κατά πολύ την έξοδο από τη δίδυμη κρίση. Οδηγούμαστε σε μια ανοχύρωτη χώρα με παράλυτη Κυβέρνηση.

Advertisements