ΝΑ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η 61η Μ.Ε. ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΣΠΥΡΟΥ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΥ
π. Υφυπουργός Παιδείας
π. Βουλευτής Ν. Καρδίτσας

Αθήνα, 14.4.2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΑ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η 61η Μ.Ε. ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

ΔΙΑΒΗΜΑ ΣΠΥΡΟΥ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΥ

 

Ο κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, π. Υφυπουργός Παιδείας και π. Βουλευτής Καρδίτσας με έγγραφο διάβημα του προς τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Παναγιώτη Καμμένο υπέβαλε πρόταση για την μετεγκατάσταση της 61ης Μ.Ε. από τα Φάρσαλα στην Καρδίτσα.

Ειδικότερα το διάβημα του κ. Σπύρου Ταλιαδούρου έχει ως εξής:

«Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του Ελληνικού Στρατού θα ήθελα να σας κάνω μια πρόταση σχετικά με την 61η Μ.Ε. Με την πρόταση αυτή είναι σύμφωνοι όλοι οι φορείς της Καρδίτσας.

Θεωρώντας ως δεδομένο την μετακίνηση της 61ης Μ.Ε. από τα Φάρσαλα, προτείνω την μετεγκατάσταση της στην Καρδίτσα και συγκεκριμένα στο σύγχρονο στρατόπεδο που βρίσκεται το Τ.Δ. Ρούσου Καρδίτσας, όπου εδρεύει το ΚΕΣΝ. Θεωρώ ότι οι εγκαταστάσεις που βρίσκονται εντός του στρατοπέδου  από την καταργηθείσα 60η Μ.Ε. μπορούν άνετα να αποτελέσουν τον νέο πυρήνα της 61ης Μ.Ε. Με την πρόταση αυτή δεν θα υφίσταται πλέον θέμα φύλαξης, αφού το εν λόγω Στρατόπεδο είναι ενεργό, άρα δεν θα υπάρχει ανάγκη πληρωμών εθνοφυλάκων, οπότε θα υπάρχει οικονομία κλίμακος.

Εάν μεταφερθεί εντός της Στρατιάς θα ασφυκτιά εκεί, δεν θα μπορεί να επιτελεί τον ρόλο της η μονάδα, αλλά θα αποτελεί και έναν από τους πρώτους στόχους της εχθρικής Αεροπορίας.

Σε περίπτωση Επιστρατεύσεως, μια τόσο κρίσιμη μονάδα θα πρέπει να βρίσκεται  εκτός αστικού ιστού, ώστε να είναι εύκολη η πρόσβαση μιας και θα συγκεντρώνει μεγάλο πλήθος εφέδρων. Θα πρέπει να έχει άνεση χώρου και καλό οδικό δίκτυο προς κάθε κατεύθυνση. Το εν λόγω στρατόπεδο που προτείνω ικανοποιεί τα παραπάνω στο έπακρο.

Η Καρδίτσα έχει να επιδείξει στην ιστορική πορεία της την άμεση σχέση με το Στρατό και την Αγάπη της προς αυτόν. Έχει δώσει για την πατρίδα ένα Γεώργιο Καραϊσκάκη, ένα Νικόλαο Πλαστήρα, αλλά και πλήθος άλλων Ηρώων και ποταμών αίματος. Έχει να επιδείξει το 1/38 Σύνταγμα Ευζώνων, τον τρόμο των εχθρών στο 1ο και 2ο Βαλκανικό πόλεμο, καθώς και τα 5ο και 51ο Συντάγματα, τα οποία μεγαλούργησαν στα βουνά της Πίνδου με αποκορύφωμα την Επική μάχη στο ύψωμα 731.

Τέλος, για όλα τα παραπάνω θα ήθελα το αίτημα αυτό να το εξετάσετε με προσοχή και τελικά να το ικανοποιήσετε. Να είστε βέβαιος ότι η πόλη και ο λαός αυτής θα αγκαλιάσει τη μονάδα με περίσσια στοργή.»

Advertisements