ΤΟ 10ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΣΠΥΡΟΥ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΥ
π. Υφυπουργός Παιδείας
π. Βουλευτής Ν. Καρδίτσας

Αθήνα, 25.4.2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟ 10ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΥ

Ο π. Υφυπουργός Παιδείας κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του 10 ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, προέβη στην κάτωθι δήλωση, επισημαίνοντας ότι το Συνέδριο σηματοδοτεί το ξεκίνημα για μια νέα ιστορική αποστολή της παράταξης.

Ειδικότερα η δήλωση του κ. Σπύρου Ταλιαδούρου έχει ως εξής:

«Η επιτυχής ολοκλήρωση του 10ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας σηματοδοτεί το ξεκίνημα για μια νέα ιστορική αποστολή της παράταξης μας. Η Νέα Δημοκρατία, η παράταξη που με σθένος αντιστάθηκε διαχρονικά στο λαϊκισμό και έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, παραμένει αταλάντευτα και σήμερα προσηλωμένη στην ανάγκη για μια νέα πορεία της πατρίδας μας . Η Νέα Δημοκρατία είναι πλέον έτοιμη να οδηγήσει την Ελλάδα έξω από την κρίση, τη μιζέρια, τη μαζική φτωχοποίηση και τη διεθνή απομόνωση.

Σήμερα, η χώρα απαιτεί ένα νέο όραμα. Απαιτεί ένα κράτος φιλικό στις επενδύσεις, την καινοτομία και την υγιή επιχειρηματικότητα χωρίς αιφνιδιασμούς και αναδρομικές φορολογικές επιθέσεις. Επενδύσεις που θα παράξουν νέο πλούτο και θα καταπολεμήσουν την μάστιγα της εποχής, την ανεργία που κτυπάει ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους. Ένα κράτος που θα ενισχύσει και δεν θα αποθαρρύνει τους βασικούς τομείς Ανάπτυξης. Τον Αγροτικό τομέα, τον Τουρισμό και τη Ναυτιλία. Ένα κράτος που θα προστατεύει τους κοινωνικά αδύναμους. Ένα κράτος που θα σέβεται και θα υπηρετεί τον πολίτη. Που θα εγγυάται την ασφάλεια του. Ένα κράτος ίσων ευκαιριών που θα στηρίζει τη δημιουργικότητα και θα προβάλλει την αριστεία. Ένα κράτος που θα προσφέρει εκπαίδευση στις νέες γενιές και θα παρέχει γνώση.

Το κράτος θα πρέπει να μεριμνά για την τήρηση των νόμων, τη στήριξη της επιχειρηματικής πρωτοβουλίας και την παροχή κοινωνικής προστασίας. Σε κάθε περίπτωση το κράτος δεν θα πρέπει να ασκεί επιχειρηματική δράση. Και τούτο γιατί η επιχειρηματική δραστηριότητα του κράτους έχει αποδειχθεί ότι έχει αρνητικά αποτελέσματα στην οικονομία, δημιουργεί διαφθορά και τελικά οδηγεί σε αύξηση των κρατικών δαπανών, της φορολογίας, και αύξηση του δανεισμού. Το κόστος τελικά το πληρώνει ο πολίτης. Θα πρέπει συνεπώς να δημιουργήσουμε μια οικονομία που θα στηρίζεται στην παραγωγή και όχι μόνο στην κατανάλωση. Σε μια οικονομία που ο κρατισμός θα συρρικνωθεί και ο ιδιωτικός τομέας θα αναπτυχτεί.

Σε ότι αφορά δε, τον αγροτικό τομέα βασικός μας σκοπός αποτελεί η ανάπτυξη του. Κύριος άξονας της πολιτικής μας θα πρέπει να είναι η καθετοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας με την ενεργό στήριξη της πολιτείας, εντάσσοντας τις αναπτυξιακές αυτές πρωτοβουλίες σε αναπτυξιακά επενδυτικά προγράμματα.

Προχωράμε με στρατηγική και όραμα στην νέα εποχή. Μια πορεία με Αλήθεια, με Δύναμη, με Ανάπτυξη, με Κοινωνική Συνοχή. Η Ελλάδα βιάζεται. Το αύριο δεν περιμένει. Η Ν.Δ. η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη της ελευθερίας και της αλληλεγγύης αποτελεί τη λύση με τη στήριξη των πολιτών.»

Advertisements