ΣΕ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΣΠΥΡΟΥ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΥ
π. Υφυπουργός Παιδείας
π. Βουλευτής Ν. Καρδίτσας

Αθήνα, 9.5.2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΕ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΥ

Ο κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, π. Υφυπουργός Παιδείας προέβη στην κάτωθι δήλωση:

« Οι αποφάσεις του Υπουργού Παιδείας κ. Ν. Φίλη, μετά τις συγχωνεύσεις των νηπιαγωγείων, για την ουσιαστική κατάργηση του ολοήμερου σχολείου στα δημοτικά οδηγούν την Παιδεία σε οπισθοδρόμηση και ισοπέδωση.

Ειδικότερα, η επιλογή του Υπουργού να καταργήσει από τον Σεπτέμβριο όλους τους τύπους του ολοήμερου σχολείου και του Ενιαίου Αναμορφωμένου Εκπαιδευτικού Προγράμματος που διαρκούν σήμερα έως τις 4 μ.μ., πλήττει  την εκπαιδευτική διαδικασία. Και τούτο γιατί τίθενται εκτός προγράμματος πέντε μαθήματα την εβδομάδα σε όλα τα δημοτικά σχολεία και ουσιαστικά καταργούνται έως 5.000 θέσεις εκπαιδευτικών λόγω συρρίκνωσης των ωρών διδασκαλίας. Τέλος στις ξένες γλώσσες, στην Πληροφορική και σε άλλα μαθήματα. Παράλληλα, ανατρέπεται και ο οικογενειακός προγραμματισμός. Στερούνται έτσι πάνω από 60.000 παιδιά της μέσης οικογένειας εργαζομένων την δυνατότητα ενίσχυσης και εμπλουτισμού των μαθημάτων τους και των δεξιοτήτων τους. Έτσι, το επίπεδο της μόρφωσης οδηγείται προς τα κάτω. Η δημόσια εκπαίδευση οδηγείται σε υποβάθμιση.

Το δυσμενές αυτό μέτρο για την Παιδεία, μετά την ουσιαστική κατάργηση των πρότυπων και των πειραματικών σχολείων από τον πρώην Υπουργό Παιδείας κ. Αρ. Μπαλτά, επιφέρει νέο πλήγμα στην εκπαίδευση που οδηγεί σε υποβάθμιση τα σχολεία.

Είναι τραγικό η Ελλάδα, αντί να προχωρά σε εκσυγχρονισμό και εμπλουτισμό των ωρολογίων προγραμμάτων και σχολικών βιβλίων, να μειώνει ώρες μαθημάτων και να καταργεί πρότυπα και ολοήμερα σχολεία. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φαίνεται να αγνοεί ότι η Παιδεία αποτελεί, όχι μόνο μέσο αύξησης του μορφωτικού επιπέδου των πολιτών, αλλά και το βασικό όχημα για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση οδηγεί την εκπαίδευση σε αποδόμηση.»

Advertisements