ΝΕΟ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΣΠΥΡΟΥ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΥ
π. Υφυπουργός Παιδείας
π. Βουλευτής Ν. Καρδίτσας

Αθήνα, 18.5.2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΕΟ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ  ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΕ  ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΠΥΡΟΥ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΥ

Ο π. Υφυπουργός Παιδείας κ. Σπύρος Ταλιαδούρος μετά την κατάθεση στη Βουλή του νέου φορολογικού νομοσχεδίου προέβη στην κάτωθι δήλωση:

«Το νέο νομοσχέδιο για την αύξηση των έμμεσων φόρων που κατατέθηκε στη Βουλή επιφέρει νέο πλήγμα στην οικονομία λόγω της επιβολής αυξήσεων στους έμμεσους φόρους, τους οποίους βέβαια οι πολίτες θα πληρώσουν άμεσα από τις τσέπες τους.

Τρόφιμα, καύσιμα, Ι.Χ., εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς, κόμιστρα ταξί, τηλεόραση, καφές, τουρισμός, τσιγάρα, ποτά, σταθερή τηλεφωνία και δεκάδες άλλα προϊόντα ή υπηρεσίες παίρνουν την ανιούσα.

Η πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση φορτώνει πρόσθετα βάρη στους πολίτες για τα επόμενα χρόνια. Συγκεκριμένα, ήδη εφαρμόζει μέτρα ύψους 1,4 δις ευρώ για το 2015 και 2,2 δις ευρώ για το 2016, ενώ έχει συμφωνήσει στη λήψη νέων μέτρων ύψους 5,4 δις ευρώ μέχρι το 2018. Αυτός είναι ο λογαριασμός της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Λογαριασμός πολύ υψηλότερος αυτού που ζητούσαν οι δανειστές πριν από 1,5 χρόνο, μάλιστα για την επίτευξη πολύ υψηλότερων στόχων. Λογαριασμός που έχει ήδη πάει πολύ πέραν της συμφωνίας του Αυγούστου, ακόμη και χωρίς πρόσθετα «προληπτικά μέτρα», περίπου κατά 1,5 δις ευρώ.

Η Κυβέρνηση επέλεξε την καταστροφική οδό των αυξημένων φόρων και εισφορών, αντί να κινηθεί προς την κατεύθυνση προσέλκυσης και ενίσχυσης των επενδύσεων και προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών στην οικονομία. Αντίθετα, με την πολιτική που εφαρμόζει διώχνει επιχειρήσεις από την Ελλάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία χρόνια έχουν κλείσει ή εγκαταλείψει την Ελλάδα 244.712 επιχειρήσεις. Και δυστυχώς ο αριθμός των επιχειρήσεων που οδηγούνται σε λουκέτο διαρκώς αυξάνεται. Χάθηκαν πάνω από 850.000 θέσεις εργασίας. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής ήταν ότι το ΑΕΠ της χώρας μας μειώθηκε κατά 30 δις ευρώ. Δηλαδή, φτώχυναν οι έλληνες πολίτες κατά 30 δις ευρώ.

Επίσης, είναι χαρακτηριστικό ότι και οι δείκτες της ελληνικής οικονομίας αποτυπώνουν την αρνητική αυτή εξέλιξη. Συγκεκριμένα, ο όγκος των λιανικών πωλήσεων υποχώρησε κατά 6,6% τον Φεβρουάριο. Η πτώση του κύκλου εργασιών του λιανικού εμπορίου αποτελεί ένδειξη ότι η κατανάλωση βαίνει μειούμενη. Ο τζίρος στη βιομηχανία ήταν φέτος μειωμένος κατά 15%. Οι εξαγωγές το πρώτο τρίμηνο του 2016 μειώθηκαν κατά 8,9% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015. Οι πωλήσεις αυτοκινήτων το πρώτο τρίμηνο του 2016 μειώθηκαν κατά 11,3% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2015.

Είναι σαφές ότι η πολιτική που εφαρμόζει η Κυβέρνηση εξανεμίζει τα εισοδήματα των ελλήνων, οδηγεί σε κλείσιμο τις επιχειρήσεις και καταδικάζει τους νέους ανθρώπους στην ανεργία.

Πρέπει να γίνει η μεγάλη στροφή στην οικονομία. Η χώρα χρειάζεται λιγότερους φόρους, περισσότερη οικονομική ελευθερία και δημιουργικότητα.

Απαιτείται συνεπώς η λήψη διαφορετικών μέτρων που θα κινούνται στη μείωση των κρατικών δαπανών, κυρίως μέσω της προώθησης των αποκρατικοποιήσεων, που δυστυχώς και αυτές έχουν τελματώσει και στην προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων αποκαθιστώντας στην οικονομία την ασφάλεια και την βεβαιότητα που έχει κλονισθεί. Μόνο έτσι η ελληνική οικονομία θα αποκτήσει ανοδική πορεία.

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακολουθεί εντελώς διαφορετική πορεία οδηγώντας τη χώρα κοντύτερα στο γκρεμό.»

Advertisements