ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΣΠΥΡΟΥ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΥ
π. Υφυπουργός Παιδείας
π. Βουλευτής Ν. Καρδίτσας

Αθήνα, 23.5.2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΠΥΡΟΥ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΥ

Ο π. Υφυπουργός Παιδείας κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, μετά την ψήφιση του Νομοσχεδίου για το τέταρτο Μνημόνιο προέβη στην κάτωθι δήλωση:

«Σε καθεστώς φτωχοποίησης εξωθείται η χώρα εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθεί και της φοροκαταιγίδας του τελευταίου Νόμου που ψήφισε η Κυβερνητική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Πληρώνουμε το τίμημα της δημαγωγίας και του ακραίου λαϊκισμού της Κυβέρνησης που έφτασε στην εξουσία μοιράζοντας ψέματα και ταυτόχρονα έτρεφε αυταπάτες.

Όπως επισήμανε ο Γ. Στουρνάρας, το επτάμηνο της οικονομικής απραξίας και της καταστροφικής υπερήφανης «διαπραγμάτευσης», όχι μόνο φόρτωσε στη χώρα επιπλέον χρέος 85 δις ευρώ, έδιωξε καταθέσεις 45 δις. Ευρώ και έφερε τα capitals controls, αλλά καταδίκασε την ελληνική οικονομία σε δύο χρόνια ακόμη ύφεσης.

Η ελληνική οικονομία και κοινωνία σε σχέση με το 2014 που είχαν αρχίσει στα τέλη του 2014 να φαίνονται τα πρώτα σημάδια σταθεροποίησης, είναι πολύ πιο εξουθενωμένη, αφού μειώθηκαν κατά 200.000 οι θέσεις εργασίας και κατά 100.000 οι επιχειρήσεις. Η Ελλάδα στους 18 μήνες υποχώρησε δραματικά σε όλους τους τομείς. Εκτός από την οικονομία πήγαμε πίσω και στην Υγεία, την Παιδεία, την Δημόσια Διοίκηση. Σήμερα, μετά τον τελευταίο νόμο, η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη σε ένα γολγοθά μέτρων και φόρων που πλήττει όλους τους έλληνες και κυρίως τους οικονομικά ανίσχυρους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα νέα μέτρα, που ψήφισε την Κυριακή η Κυβέρνηση εμποδίζουν την ανάκαμψη της οικονομίας και θα την οδηγήσουν σε περαιτέρω ύφεση.

Ειδικότερα:

(α) Η ελληνική οικονομία θα χάσει πάνω από 20 δις ευρώ από την επιστροφή στην ύφεση, συνεπεία των μέτρων αυτών.

(β) Η καθήλωση στην ύφεση το τελευταίο 17μηνο έφερε τα επιπλέον φορολογικά μέτρα που λειτουργούν υφεσιακά.

(γ) Οι νέοι φόροι και οι αυξημένες εισφορές θα στραγγαλίσουν κάθε επιχειρηματική δράση, θα ωθήσουν στην παραοικονομία ή στο κλείσιμο των επιχειρήσεων, όπως τα μικρά καταστήματα και τα καφενεία στα χωριά.

(δ) Η εργασία τιμωρείται και η ιδιοκτησία διώκεται.

(ε) Από τη άλλη πλευρά, η αναξιοπιστία της Κυβέρνησης και η ανικανότητα της να προωθήσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην οικονομία και να προχωρήσει σε αποκρατικοποιήσεις οδηγεί στην υποθήκευση του παραγωγικού πλούτου της Ελλάδας για 100 χρόνια με τη δημιουργία του υπερταμείου. Η Κυβέρνηση αδυνατεί να συγκρατήσει και να μειώσει τις κρατικές δαπάνες και να ενισχύσει τον ανταγωνισμό.

(στ) Το χρέος της χώρας έγινε μη βιώσιμο εξαιτίας της κατάρρευσης του Α.Ε.Π. Και σήμερα, με την πολιτική που εφαρμόζει η Κυβέρνηση, δεν φαίνεται να έχουμε την επιδωκομική αύξηση του Α.Ε.Π., αφού οι επενδυτές δεν εμπιστεύονται την Ελλάδα με αυτή την Κυβέρνηση.

Είναι συνεπώς σαφές ότι η ελληνική κοινωνία έπεσε θύμα παραπλάνησης και εξαπάτησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένου ότι έφτασε στην εξουσία υποσχόμενος κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, 13η σύνταξη καθώς αυξήσεις και παντός είδους παροχές. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παίζει το τελευταίο της χαρτί για την παραμονή της στην εξουσία. Πληρώνουμε βαριά τα ψέματα και τις κοινωνικές αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ.»

Advertisements