ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΑ ΤΗΝ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΣΠΥΡΟΥ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΥ
π. Υφυπουργός Παιδείας
π. Βουλευτής Ν. Καρδίτσας

Αθήνα, 26.5.2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΑ ΤΗΝ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 

ΔΗΛΩΣΗ ΣΠΥΡΟΥ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΥ

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Eurogroup της 24ης Μαΐου ο κ. Σπύρος Ταλιαδούρος προέβη στην κάτωθι δήλωση:

«Η καθυστέρηση, με ευθύνη της Κυβέρνησης, για επτά μήνες της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, επιδείνωσε την οικονομία και φόρτωσε τον ελληνικό λαό με πολύ βαριά μέτρα, οδήγησε στο κλείσιμο των τραπεζών, και στην επιβολή τρίτου μνημονίου. Η καθυστέρηση αυτή οδήγησε στην ψήφιση νέων μέτρων 9 δις ευρώ, πρόσθεσε νέες υποχρεώσεις στην χώρα μας και διόγκωσε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες κατά 80% από τις αρχές του 2015.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης έγινε με λάθος μείγμα μέτρων που έχει κύριο άξονα την υπερφορολόγηση των πολιτών και των επιχειρήσεων καθώς και την επιβολή εξοντωτικών εισφορών.

Η δόση που θα δοθεί μετά την αξιολόγηση υπολείπεται κατά πολύ του ποσού που είχε προγραμματιστεί να λάβει η Ελλάδα και θα δοθεί σταδιακά υπό προϋποθέσεις και ενδεχομένως να απαιτηθούν νέα μέτρα. Η συνολική αποπληρωμή της δόσης μετατίθεται το 2017, στερώντας ρευστότητα από την οικονομία.

Από την άλλη πλευρά η ρύθμιση για το χρέος, που είναι αναγκαία, είναι τελείως αβέβαιη και τελεί υπό προϋποθέσεις.

Συνεπώς, τα μέτωπα είναι ανοικτά, αφού η αξιολόγηση δεν έκλεισε με θετικό πρόσημο για τα ελληνικά συμφέροντα. Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι οι υποσχέσεις και η παροχολογία του Πρωθυπουργού οδηγούν σε επιδείνωση την οικονομία της χώρας.

Πληρώνουμε ακριβά την αναξιοπιστία της Κυβέρνησης Τσίπρα.»

Advertisements