ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ Η ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ 61ης Μ.Ε. ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΣΠΥΡΟΥ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΥ
π. Υφυπουργός Παιδείας
π. Βουλευτής Ν. Καρδίτσας

Αθήνα, 11.6.2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ Η ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ 61ης Μ.Ε. ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Α’ ΥΠΑΡΧΗΓΟΥ Γ.Ε.Σ. ΣΕ ΔΙΑΒΗΜΑ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΥ

Ο κ. Σπύρος Ταλιαδούρος π. Υφυπουργός Παιδείας με έγγραφο διάβημα του προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Π. Καμμένο υπέβαλε πρόταση για την μετεγκατάσταση της 61ης Μ.Ε. από τα Φάρσαλα στην Καρδίτσα.

Με το υπ’ αριθμόν Φ.900/27/268106/20.5.2016 έγγραφο του ο Α’ Υπαρχηγός Γ.Ε.Σ. Αντιστράτηγος Δημ. Θωμαΐδης απαντά ότι: «το θέμα θα εξετασθεί στο πλαίσιο της γενικότερης αναδιοργάνωσης της Δομής Δυνάμεων του Στρατού Ξηράς, λαμβάνοντας υπόψη τις επιχειρησιακές απαιτήσεις.»

Ειδικότερα η απάντηση του Α’ Υπαρχηγού Γ.Ε.Σ., Αντιστράτηγου Δημ. Θωμαΐδη έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Σας γνωστοποιούμε, σε απάντηση της σχετικής επιστολής σας, ότι η επιλογή της γεωγραφικής θέσης μιας Μονάδας επηρεάζεται από πλήθος παραγόντων, όπως οι διαμορφούμενες απειλές, το οργανωτικό μοντέλο του ΣΞ και η αποτελεσματική εκτέλεση της ανατιθέμενης αποστολής.

Στην παρούσα φάση, βρίσκεται σε εξέλιξη η τροποποίηση της υφιστάμενης Δομής Δυνάμεων 2013-2027, η οποία αποφασίσθηκε από το ΚΥΣΕΑ και καθορίζει, μεταξύ των άλλων και τη στάθμευση των δυνάμεων του Στρατού Ξηράς.

Υπό το πρίσμα αυτό, η πρότασή σας θα εξετασθεί στο πλαίσιο της γενικότερης αναδιοργάνωσης της Δομής Δυνάμεων του Στρατού Ξηράς, λαμβάνοντας υπόψη τις επιχειρησιακές απαιτήσεις.

Ιδιαίτερα, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για το ενδιαφέρον και την ευαισθησία σας για τα θέματα, που άπτονται της αποστολής και λειτουργίας του Στρατού Ξηράς και να σας διαβεβαιώσουμε ότι σε κάθε περίπτωση, στο πλαίσιο της αποστολής του, διατηρεί πάντοτε, άρρηκτες σχέσεις με τις τοπικές κοινωνίες και στο βαθμό που του αναλογεί, είναι αρωγός στην επίλυση των προβλημάτων τους, καλλιεργώντας παράλληλα, το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους, τόσο των αστικών κέντρων, όσο και των παραμεθορίων περιοχών.»

Advertisements