ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΠΥΡΟΥ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΕΛΛΗΝΟΙΤΑΛΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΙΤΑΛΙΚΩΝ ΠΑΝ/ΜΙΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΣΠΥΡΟΥ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΥ
π. Υφυπουργός Παιδείας
π. Βουλευτής Ν. Καρδίτσας

Αθήνα, 15.10.2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΠΥΡΟΥ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΥ

ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΕΛΛΗΝΟΙΤΑΛΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΙΤΑΛΙΚΩΝ ΠΑΝ/ΜΙΩΝ

Ο π. Υφυπουργός Παιδείας κ. Σπύρος Ταλιαδούρος παρέστη ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Ελληνοιταλικός Σύλλογος και στον χαιρετισμό του είπε τα εξής:

«Θα ήθελα και εκ μέρους του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο εκπροσωπώ στη σημερινή εκδήλωση, να συγχαρώ τον Πανελλήνιο Ελληνοιταλικό Σύλλογο Φιλίας και Συνεργασίας των Αποφοίτων Ιταλικών Παν/μίων καθώς και τον Πρόεδρο του κ. Νίκο Ευθυμιάδη για την πρωτοβουλία τους να οργανώσουν τη σημερινή εκδήλωση.

Πράγματι, η συνεργασία των λαών και των κρατών της Νοτίου Ευρώπης και κυρίως της Ελλάδας με την Ιταλία για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της οικονομίας της Νότιας Ευρώπης και να υπάρξει προοπτική για σταθερή ανάπτυξη. Μεταξύ της Ελλάδας και της Ιταλίας υπάρχουν μακροχρόνιοι οικονομικοί, κοινωνικοί και πολιτισμικοί δεσμοί που μπορούν να αποτελέσουν την βάση για μια ευρύτερη σύνδεση και συνεργασία. Για παράδειγμα: Tο έργο του αγωγού φυσικού αερίου, που θα διέρχεται και από την Ελλάδα και από την Ιταλία θα συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη της ενέργειας και στις δυο χώρες. Ομοίως, η ολοκλήρωση του έργου του Οδικού Άξονα Ε-65 που συνδέεται με την Εγνατία Οδό και συνεπώς με Ηγουμενίτσα αποτελεί έργο συνδετικό των δύο χωρών που θα οδηγήσει σε εμπορική ανάπτυξη. Ομοίως, η ύπαρξη στο μέλλον σιδηροδρομικής γραμμής Βόλου-Ηγουμενίτσας θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του διαμετακομιστικού εμπορίου από Ιταλία-Ελλάδα-Ασία.

Αλλά και στο χώρο της Παιδείας και κυρίως της Ανώτατης μπορεί να υπάρξει συνεργασία. Μπορεί να αξιοποιηθεί η ρύθμιση, που είχε ψηφιστεί όταν ήμουν Υφυπουργός Παιδείας, για τη δημιουργία κοινών μεταπτυχιακών μεταξύ Παν/μίων της Ελλάδας και της αλλοδαπής. Η συνεργασία στο επίπεδο αυτών Ελληνικών και Ιταλικών Παν/μίων μόνο οφέλη μπορεί να φέρει.

Σε κάθε περίπτωση, τόσο η Ιταλία, όσο κυρίως και η Ελλάδα, διέρχονται μια περίοδο βαθειάς οικονομικής ύφεσης. Για να ξεπεράσουμε την κρίση χρειάζεται εμπροσθοβαρής υλοποίηση τολμηρών μεταρρυθμίσεων. Πρωτοβουλίες που θα κερδίσουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Η μείωση της ανεργίας θα έρθει μέσα από επενδύσεις που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Είναι απαραίτητο να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα για την προσέλκυση επενδύσεων. Η σύνδεση της  Ελλάδας με την Ιταλία μπορεί να βοηθήσει προς την κατεύθυνση αυτή τονώντας την εξωστρέφεια της οικονομίας.

Οι στόχοι του προγράμματος του Προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ακριβώς αυτοί. Μεταρρυθμίσεις που θα δώσουν τα όπλα στους έλληνες πολίτες και στις ελληνικές επιχειρήσεις να επενδύσουν, να δημιουργήσουν νέα παραγωγή και νέες θέσεις εργασίας.

Με τις σκέψεις αυτές εύχομαι καλή επιτυχία στην εκδήλωση.»

Advertisements