ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ – ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΣΠΥΡΟΥ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΥ
π. Υφυπουργός Παιδείας
π. Βουλευτής Ν. Καρδίτσας

Αθήνα, 28.09.2017

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ – ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΠΥΡΟΥ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΥ

Συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από την επανεκλογή του ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο του 2015. Ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας και σε αυτά τα δύο χρόνια είπε πολλά ψέματα στον ελληνικό λαό. Διαβεβαίωνε ότι τα δύσκολα έχουν περάσει, ότι θα στήριζε κάθε εργαζόμενο. Δυστυχώς, έκανε ακριβώς τα αντίθετα. Πετσόκοψε μισθούς και συντάξεις και δημιούργησε τη γενιά των εργαζομένων με 360 €. Παράλληλα, με τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.400 ευρώ επιβάρυνε με φόρους 650 ευρώ ακόμα και τους χαμηλόμισθους των 500 ευρώ.

Πέραν αυτών όμως επέλεξε την υπερφορολόγηση των πολιτών και των επιχειρήσεων, αντί να προχωρήσει σε μείωση των δαπανών, σε αποκρατικοποιήσεις και σε δημιουργία του κατάλληλου κλίματος για προσέλκυση επενδύσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι για το 2017 η σύνθεση των μέτρων αποτελείται κατά 94% από φόρους και μόλις 6% από μείωση δαπανών του κράτους. Αντίστροφα το 2014 το 47% του προγράμματος ήταν φόροι και το 53% μείωση δαπανών. Στην πρώτη χρονιά ΣΥΡΙΖΑ το 2015 η προσαρμογή έγινε κατά 65%  από την αύξηση των φόρων και κατά 35% από μείωση κρατικών δαπανών.

Δυστυχώς, αποτελεί πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να προχωρήσει σε δραματική αύξηση των φόρων και όχι σε μείωση των δαπανών, προκαλώντας έτσι τεράστια ζημιά στην πραγματική οικονομία, αφού η υπερφορολόγηση διώχνει τις επενδύσεις.

Σήμερα, ο κ. Πρωθυπουργός ισχυρίζεται ότι δήθεν βρισκόμαστε κοντά στην έξοδο από τα Μνημόνια, την ώρα που από τις Βρυξέλλες και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μιλούν για νέα πρόσθετα μέτρα το 2018.

Είναι βέβαιο ότι οι Έλληνες πολίτες έχουν πληρώσει  ακριβά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η Ελλάδα απομακρύνεται οικονομικά από τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης. Η κατάσταση των πολιτών και των επιχειρήσεων διαρκώς επιδεινώνεται. Με το περιβόητο δημοψήφισμα, πριν από δύο χρόνια, το τραπεζικό σύστημα οδηγήθηκε σε διάλυση, η περιουσία των πολιτών εξανεμίστηκε και η χώρα βρίσκεται σε ύφεση υπό το κράτος  της υπερφορολόγησης. Είναι πλέον κατανοητό ότι οι αυξήσεις φόρων και οι μειώσεις στα προνοιακά επιδόματα είναι  επιλογές της Κυβέρνησης και όχι των Βρυξελλών.

Είναι σαφές ότι η Ελλάδα χρειάζεται μια άλλη, καλύτερη Κυβέρνηση που θα οδηγήσει την Ελλάδα σε πορεία ανάκαμψης. Μια Κυβέρνηση που, όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα εφαρμόσει μια διαφορετική δημοσιονομική πολιτική η οποία θα στηρίζεται σε τρείς άξονες, οι οποίοι θα οδηγήσουν σε μείωση φόρων και σε περιστολή της κρατικής σπατάλης.

Ειδικότερα:

Πρώτον, να δημιουργήσουμε νέες δουλειές μέσα από μια έκρηξη ιδιωτικών επενδύσεων. Ναι στην επιχειρηματικότητα που μοιράζει το μέρισμα της επιτυχίας στους εργαζόμενους.

Δεύτερον, να μειώσουμε τα φορολογικά βάρη και να εξορθολογήσουμε τη λειτουργία του Κράτους. Ταχύτατη υλοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων. Καλύτερη αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων.

Τρίτον, να σταθούμε κοντά στους νέους και στους αδύναμους συμπολίτες μας.

Αξίζουμε μια χώρα που θα χαίρεσαι να ζεις και να εργάζεσαι. Μια πατρίδα με ελευθερία και αλληλεγγύη. Μια ισχυρή Δημοκρατία που θα εγγυάται δικαιοσύνη, αξιοκρατία, ευκαιρίες και ασφάλεια για όλους.

Είναι συνεπώς σαφές ότι μετά από δύο χρόνια οικονομικής καταστροφής των πολιτών χρειαζόμαστε μια άλλη καλύτερη Κυβέρνηση.

Advertisements