ΚΑΤAΣΤΡΟΦΙΚΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΣΠΥΡΟΥ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΥ
π. Υφυπουργός Παιδείας
π. Βουλευτής Ν. Καρδίτσας

Αθήνα, 24.01.2018

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΤAΣΤΡΟΦΙΚΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΠΥΡΟΥ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΥ

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τα τρία τελευταία χρόνια που έχει την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας , οδήγησε  την Ελλάδα σε οπισθοδρόμηση με κόστος δισεκατομμύρια ευρώ σε λήψη νέων μέτρων. Οι έλληνες πολίτες καλούνται σήμερα και θα καλούνται για πολλά χρόνια, αν δεν αλλάξει άμεσα η οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται, να πληρώσουν την καταστροφική αυτή πολιτική.

Ειδικότερα:

ΠΡΩΤΟΝ: Ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας είναι ο χαμηλότερος στην ευρωζώνη και συνεπώς η διαφορά με τους εταίρους διευρύνεται. Συγχρόνως, έχουμε τον μεγαλύτερο αριθμό «κόκκινων δανείων» παγκοσμίως, πράγμα που αποδεικνύει την φτωχοποίηση στην οποία οδηγήθηκαν οι Έλληνες πολίτες.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα εξακολουθούν να βρίσκονται σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο. Παράλληλα, είμαστε η χώρα με την μεγαλύτερη αύξηση φόρων στις 35 χώρες του ΟΟΣΑ. Η υπερφορολόγηση αυτή πλήττει τις επενδύσεις, μειώνει τις θέσεις εργασίας, αυξάνει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών προς το κράτος που έχουν ξεπεράσει τα 100 δις ευρώ και οδηγεί ουσιαστικά τους φτωχούς να γίνονται φτωχότεροι.

ΤΡΙΤΟΝ: Η βιωσιμότητα του χρέους, βάσει της έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, επιβαρύνθηκε σημαντικά την τελευταία τριετία. Ο δείκτης του οικονομικού κλίματος παραμένει σε επίπεδα χαμηλότερα από το 2014.

ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ νομοθέτησε μέτρα ύψους 5,1 δις ευρώ με μείωση συντάξεων και αφορολόγητου ορίου από το 2019. Ουσιαστικά πρόκειται για νέο 4ο μνημόνιο.

Συνεπώς, πορεία προς τα εμπρός ουσιαστικά δεν φαίνεται ορατή. Η εικόνα μιζέριας και έλλειψης προοπτικής δυστυχώς παραμένει. Αν συνεχίσουν οι νέοι επιστήμονες της χώρας, λόγω του λαϊκισμού και των κρατικιστικών ιδεοληψιών της σημερινής Κυβέρνησης, να φεύγουν στο εξωτερικό αναζητώντας εκεί μέλλον και προοπτική, σε κάποια χρόνια η πατρίδα μας θα έχει ερημώσει από παραγωγικές δυνάμεις.

Χρειαζόμαστε συνεπώς μια χώρα που θα δημιουργεί ευκαιρίες για τα παιδιά της, μια χώρα που θα παραμείνει στον πυρήνα της ευρωζώνης διαμορφώνοντας προοπτική, μέλλον και οικονομική ανάπτυξη που θα επιτυγχάνει αύξηση των θέσεων εργασίας και θα δίνει ουσιαστική προοπτική τους κοινωνικά αδύναμους.

Δυστυχώς, όσο παραμένει αυτή η Κυβέρνηση, δεν πρόκειται να υπάρξει «καθαρή» ουσιαστική και βιώσιμη έξοδος από τα Μνημόνια. Η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα, αξιόπιστη και υπεύθυνη Κυβέρνηση με συνολικό ρεαλιστικό σχέδιο για τη χώρα. Χρειάζεται αλλαγή του μείγματος πολιτικής, κυρίως με μείωση φόρων και δαπανών και μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 3,5% στο 2% του ΑΕΠ με την εφαρμογή συγκεκριμένης ρήτρας μεταρρυθμίσεων και ανάπτυξης που έχει προτείνει η Νέα Δημοκρατία.

Η Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσει την κρίση. Χρειάζεται άμεσα μια άλλη πολιτική. Με σοβαρό σχέδιο, χωρίς μεγάλα λόγια, αλλά με σκληρή και επίμονη δουλειά. Μια πολιτική αντίστοιχη αυτής που εφάρμοσε η Κύπρος, η οποία έδωσε όλο το βάρος στη μείωση των κρατικών δαπανών. Έτσι, πέτυχε να μηδενίσει το έλλειμμα της και να προχωρήσει στην κατάρτιση φορολογικών κινήτρων, τα οποία έδωσαν ώθηση, ώστε η οικονομία να ανακτήσει τον βηματισμό της και να επανέλθει σε ανοδική πορεία. Έτσι, θα μπει τέλος στην καταστροφική πολιτική της σημερινής Κυβέρνησης.

Advertisements