Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΣΠΥΡΟΥ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΥ
π. Υφυπουργός Παιδείας
π. Βουλευτής Ν. Καρδίτσας

Αθήνα, 14.03.2018

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΠΥΡΟΥ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΥ

 

Με την επένδυση στη σκανδαλολογία και στην ανάδειξη υποθέσεων που ανήκουν στο παρελθόν, η Κυβέρνηση συνεχίζει την προσπάθεια να αλλάξει τα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό. Επιθυμεί να δημιουργήσει κλίμα τοξικότητας χωρίς να λαμβάνει μέτρα για την πραγματική άσκηση πολιτικής, που θα οδηγήσει τη χώρα σε πολιτική ασφάλεια και οικονομική ανάπτυξη. Οι πολίτες διαπιστώνουν αυτό το έλλειμμα καθημερινά, γιατί εξακολουθούν να πληρώνουν στο μέτωπο της οικονομίας, όταν ο Πρωθυπουργός δεν μπόρεσε στις αρχές του 2015 να κλείσει μια καλή συμφωνία με τους Ευρωπαίους.

Είναι σαφές ότι η οικονομία μας βρίσκεται σε στασιμότητα, μολονότι στα τέλη του 2013 και στις αρχές  του 2015 η οικονομία έδειξε πολλαπλά σημάδια ανάκαμψης. Σήμερα, δυστυχώς η οικονομία δυσκολεύεται να δημιουργήσει επαρκές πρόσθετο εισόδημα. Η αύξηση στο ΑΕΠ είναι αργή, μόλις 1,3%. Η ιδιωτική κατανάλωση έχει παγώσει. Η παραγωγικότητα μειώθηκε και άλλο. Η ανεργία έχει «παγώσει» στο απαράδεκτο επίπεδο του 21%. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΔ τον Δεκέμβριο του 2017 540.755 άτομα δεν έχουν δουλέψει για διάστημα μεγαλύτερο από δώδεκα μήνες. Δηλαδή, ένας στους δύο άνεργους δεν θα ξαναδουλέψει. Οι διεθνείς συναλλαγές της οικονομίας κινούνται υποτονικά. Η χρηματοδότηση επιχειρήσεων μέσω δανείων συνεχίζει να μειώνεται. Πως θα προχωρήσουν οι επιχειρήσεις σε επενδύσεις για να υπάρξει ανάπτυξη; Τέλος, η φορολογική αφαίμαξη μεγάλωσε, αφού τον Ιανουάριο του 2018 το κράτος πήρε από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις περισσότερα χρήματα από όσα προέβλεπε ο προϋπολογισμός. Είναι σαφές ότι η οικονομία έχει βαλτώσει.

Δυστυχώς όμως η ίδια απροονησία υπάρχει και στα εθνικά θέματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πρόσκληση του Τούρκου Προέδρου στην Αθήνα, χωρίς η Ελληνική Κυβέρνηση να διαθέτει την παραμικρή ατζέντα με αποτέλεσμα ο κ. Ερντογάν  να αμφισβητήσει, μέσα από το Προεδρικό Μέγαρο, τη Συνθήκη της Λοζάνης. Στο Νταβός, ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον ομόλογο του κ. Ζαέφ, ο οποίος ανέλαβε δεσμεύσεις συμβολικού χαρακτήρα, όπως την μετονομασία του αεροδρομίου, χωρίς όμως να δεχτεί το παραμικρό στην αλλαγή του Συντάγματος, που περιέχει αλυτρωτικές θέσεις.

Δυστυχώς, ο κ. Τσίπρας έχει υποσχεθεί πολλά σε πολλούς και έχει αθετήσει τα πάντα, εκθέτοντας την πατρίδα μας.  Ειδικότερα, υποσχέθηκε στον Τράμπ ότι θα αγοράσει νέα F-16 δαπάνης άνω των 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Στον Μακρόν ότι θα προμηθευτεί φρεγάτες με λεφτά από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων που διατηρεί στο χαρτοφυλάκιο της η κεντρική τράπεζα της Γαλλίας. Στον Ερντογάν ότι θα δώσει δεμένους τους 8 στρατιωτικούς, στον Ράμα ότι θα λύσει τις ελληνοαλβανικές διαφορές, στον Ζάεφ το όνομα της «Μακεδονίας».

Όλοι σταδιακά ανακαλύπτουν ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός δεν μπορεί να εφαρμόσει τις υποσχέσεις του.

Αποδεικνύεται συνεπώς περίτρανα ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι κατώτερη των περιστάσεων. Διέλυσε την οικονομία και κάνει συνεχώς εθνικές υποχωρήσεις. Για τους λόγους αυτούς πιστεύει ότι θα κρυφτεί πίσω από την σκανδαλολογία. Είναι πλέον σαφές ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κινείται σε όλα τα μέτωπα σε λάθος κατεύθυνση.

Advertisements