Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΥ  

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΣΠΥΡΟΥ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΥ
π. Υφυπουργός Παιδείας
π. Βουλευτής Ν. Καρδίτσας

Αθήνα, 06.05.2018

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΥ  

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Την απόφασή του να συνεχίσει την συμμετοχή του στα κοινά, αλλά να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές ανακοίνωσε σε μια κατάμεστη αίθουσα στην Καρδίτσα ο Σπύρος Ταλιαδούρος. Αφιερωμένος για 30 χρόνια στην προσφορά στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Καρδίτσα αλλά και γενικότερα στη χώρα, ο πρώην Υφυπουργός Παιδείας ευχαρίστησε από καρδιάς την οικογένειά του και όσους τον εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους στις 9 εκλογικές αναμετρήσεις που εξελέγη Βουλευτής Καρδίτσας.

Αναφερόμενος στο έργο του στη Ανώτατη Εκπαίδευση, την οποία υπηρέτησε επί σειρά ετών ως Υφυπουργός Παιδείας με αρμοδιότητα την Ανώτατη Εκπαίδευση, αναφέρθηκε στη συνεχή του προσπάθεια για αναβάθμιση της ποιότητάς της, ώστε τα ελληνικά δημόσια ΑΕΙ να είναι ανταγωνιστικά μέσα στο σύγχρονο διεθνές περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτό κατά την περίοδο 2004-2009 η επιχορήγηση των Πανεπιστημίων αυξήθηκε για τις λειτουργικές δαπάνες κατά 95,84% και για τη σπουδαστική μέριμνα κατά 75,32%.

Οι έξι σημαντικές μεταρρυθμίσεις που φέρουν την υπογραφή του Σπύρου Ταλιαδούρου, ολοκληρώθηκαν με τους νόμους για τη Διασφάλιση της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση, την ίδρυση του ΔΟΑΤΑΠ και του Διεθνούς Παν/μιου της Ελλάδος, τη Μεταρρύθμιση του Θεσμικού Πλαισίου για τη Δομή και τη Λειτουργία των Α.Ε.Ι., το νέο θεσμικό πλαίσιο για Μεταπτυχιακές Σπουδές και το νέο θεσμικό πλαίσιο  Έρευνας και Τεχνολογίας. Σημειώνεται επίσης ότι ιδιαίτερης σημασίας υπήρξε η παρέμβασή του στην επίλυση σε μεγάλο βαθμό του χρόνιου προβλήματος των Επαγγελματικών Δικαιωμάτων αποφοίτων Παν/μιων και Τ.Ε.Ι.

Ο κ. Ταλιαδούρος αναφέρθηκε αναλυτικά στο σημαντικό έργο που επιτεύχθηκε στον τομέα της εκπαίδευσης στην Καρδίτσα όλα αυτά τα χρόνια οδηγώντας οριστικά στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων του τόπου. Ειδικότερα σημείωσε ότι «υλοποιώντας την επιλογή της Ν.Δ. και του Κ. Καραμανλή για την ανάπτυξη της Εκπαίδευσης ως τον κύριο μοχλό προώθησης της  περιφερειακής ανάπτυξης, προχώρησα στην πραγματοποίηση ενός σημαντικού έργου αναβάθμισης της εκπαίδευσης στην Καρδίτσα, τιμώντας έτσι την εμπιστοσύνη που οι πολίτες του Νομού μας μου έδειξαν. Με την διάθεση κονδυλίων ύψους περίπου 40.000.000 ευρώ υλοποιήθηκαν σημαντικά έργα εκπαιδευτικής υποδομής συντελώντας έτσι στην ανάπτυξη του τόπου μας».

Ειδικότερα αναφέρθηκε στα εξής:

 1. ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 • Κατασκευάστηκαν 36 νέα σχολεία και 5 εργαστήρια, μεταξύ των οποίων και το Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Καρδίτσας.
 • Έγιναν εκτεταμένες προσθήκες και βελτιώσεις σε πάνω από 70 σχολεία.
 • Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα αντικατάστασης στοιχείων αμιάντου σε όλα τα σχολεία του Νομού.
 • Σε περισσότερα από 150 σχολεία παραδόθηκε σύγχρονος υλικοτεχνικός εξοπλισμός. Ο εξοπλισμός αφορά σε Η/Υ, ηλεκτρονικό εξοπλισμό, έπιπλα κ.α.

 

 1. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
 • Εγκρίθηκε Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Κτηνιατρική Σχολή.
 • Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η κατασκευή αιθουσών και εργαστηρίων στην Κτηνιατρική Σχολή, προϋπολογισμού 1.406.580€ .

 

 1. Τ.Ε.Ι.
 • Ιδρύθηκε και λειτουργεί από το 2005 νέο Τμήμα ΤΕΙ Τεχνολογίας Τροφίμων. Για τις ανάγκες στέγασης μετατράπηκε το 5ο Λύκειο σε κτίριο του Τμήματος.
 • Ιδρύθηκε και λειτουργεί από το Σεπτέμβριο του 2009 4ο Τμήμα ΤΕΙ Διατροφής και Διαιτολογίας.
 • Προσδιορίστηκαν τα Επαγγελματικά Δικαιώματα του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου.
 • Μετονομάστηκε το Τμήμα Δασοπονίας σε «Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος».
 • Κατασκευάστηκε νέο κτίριο του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου, έργο συνολικού προϋπολογισμού άνω των 1.700.000€.

 

Στην ομιλία του ο κ. Ταλιαδούρος αναφέρθηκε και στην αδιαμφισβήτητη ανάγκη για πολιτικές και οικονομικές αλλαγές στην χώρα, προκειμένου να ανακάμψει η οικονομία και κατά συνέπεια η ελληνική κοινωνία.

«Η χώρα μοιάζει με ακυβέρνητο καράβι. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει αστοχήσει σε όλα τα μέτωπα και δεν διαθέτει κανένα σχέδιο συνολικά για τη χώρα. Η δημόσια Υγεία έχει τεράστια προβλήματα, στην Παιδεία έχουμε πειράματα και αυτοσχεδιασμούς, η Οικονομία βυθίζεται. Οι πολίτες ζητούν να προχωρήσουμε μπροστά με τόλμη και ρεαλισμό».

Ο πρώην υφυπουργός τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προτάξει με έμφαση το αίτημα των διαρθρωτικών αλλαγών, αναδεικνύοντας τη σημασία ενός πλέγματος γενναίων μεταρρυθμίσεων για την αναζωογόνηση της οικονομίας και την επιστροφή της στην ανάπτυξη. «Η Νέα Δημοκρατία έχει πρόγραμμα που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της οικονομίας και της κοινωνίας. Πρόγραμμα, που έχει τρεις βασικούς άξονες: τη μείωση της φορολογίας, την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» αναπτύσσοντας αναλυτικά τις βασικές αλλαγές που θα υλοποιήσει η Κυβέρνηση της Ν.Δ. όπως η προώθηση των αποκρατικοποιήσεων, η αποδοτικότερη αξιοποίηση και διαχείριση της δημόσιας περιουσίας, η αναβάθμιση του ανθρώπινου κεφαλαίου, η περιστολή της υπερφορολόγησης και ο αποφασιστικός εκσυγχρονισμός του φορολογικού συστήματος, η κατάργηση της υπερφορολόγησης ακινήτων και φυσικά η στήριξη του αγροτικού τομέα.

 «Είναι συνεπώς αναγκαίο η Ελλάδα να αποκτήσει Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ώστε η κυβερνητική πολιτική να κινηθεί αταλάντευτα σε αυτή την κατεύθυνση και να επιτύχει τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητά της προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας. Για να μπορέσει, επιτέλους, η Ελλάδα να αφήσει πίσω της για πάντα την εποχή της κρίσης και να μπει σε μια δημιουργική περίοδο ελπίδας» επεσήμανε ο ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Ταλιαδούρος.

Την εκδήλωση άνοιξε με ομιλία ο Γ.Γ. της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κ. Τσιάρας.

Στην εκδήλωση μίλησε και ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κ. Μητσοτάκης ο οποίος  αναφέρθηκε στο έργο του κ. Ταλιαδούρου ως βουλευτή Ν.Δ. και Υφυπουργού Παιδείας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Γ.Γ. της Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ. κ. Λ. Αυγενάκης, η π.Υπουργός Παιδείας κ. Μ. Γιαννάκου, οι βουλευτές κ.κ. Κ. Σκρέκας, Μ. Χαρακόπουλος, Χρ. Κέλλας, οι π. βουλευτές κ. Ζέττα Μακρή, Ασημίνα Σκόνδρα, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Τσιάκος, οι δήμαρχοι κ. Φ. Αλεξάκος, Γ. Κωτσός, Αθ. Σκάρλος, Δ. Τσιαντής και Λ. Τσιβόλας, Περιφερειακοί & Δημοτικοί σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καρδίτσας κ. Λ. Τσιούκης  καθώς και εκπρόσωπος του σεβαστού Μητροπολίτη.

Μηνύματα απέστειλαν ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κ. Χατζηδάκης, ο π. Πρόεδρος της Βουλής κ. Δ. Σιούφας και ο π. βουλευτής Π. Σιούφας.