ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΠΥΡΟΥ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΣΠΥΡΟΥ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΥ
π. Υφυπουργός Παιδείας
π. Βουλευτής Ν. Καρδίτσας

Αθήνα, 27.08.2018

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΠΥΡΟΥ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΥ

ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Ο π. βουλευτής και π. Υφυπουργός Παιδείας κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, προέβη στην κάτωθι δήλωση:

 «Με την ανακοίνωση των βάσεων και των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων θα ήθελα να συγχαρώ ολόψυχα όλους τους υποψήφιους φοιτητές και φοιτήτριες του Νομού μας που κατάφεραν με σκληρή πνευματική εργασία να πραγματοποιήσουν το όνειρο τους και να εισαχθούν σε κάποια σχολή των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ. Μια δύσκολη χρονιά για όλους, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, ολοκληρώθηκε και μια νέα σελίδα πιο δημιουργική ανοίγεται μπροστά στη νέα γενιά ακαδημαϊκών πολιτών της χώρας μας. Η γνώση και η μάθηση αποτελούν το εχέγγυο της επιτυχίας της προσωπικής και της επαγγελματικής κάθε ατόμου αλλά και της κοινωνίας ολόκληρης.

Όλοι μαζί οφείλουμε με αισιοδοξία και εφόδια, πνευματικά κυρίως, να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του σήμερα και του αύριο εξασφαλίζοντας τη διατήρηση και την ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας της κοινωνίας μας και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Η κοινωνία μας σήμερα περισσότερο από ποτέ έχει ανάγκη το νέο, επιστημονικό δυναμικό της για να ξεπεράσει τα όποια εμπόδια και δυσκολίες αντιμετωπίζει.

Στους μαθητές και μαθήτριες που δεν κατάφεραν να περάσουν το κατώφλι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα ήθελα να πω πως « ο κόσμος δεν τελειώνει εδώ », αλλά η ζωή προσφέρει ευκαιρίες και δυνατότητες σε όλους, τις οποίες εύχομαι να αξιοποιήσουν για να δουν και το δικό τους όνειρο να γίνεται πραγματικότητα.

Κλείνοντας, θα ήθελα να συγχαρώ τους γονείς σας που χωρίς τη δική τους συμπαράσταση και κουράγιο ο αγώνας σας θα ήταν ακόμη πιο δύσκολος αλλά και τους καθηγητές σας που με τη δική τους καθοδήγηση και επιστημονική κατάρτιση σας έδωσαν τα εφόδια επιτυχίας για τις σκληρές εξετάσεις που συμμετείχατε.

Σας Εύχομαι ένα δημιουργικό ταξίδι στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με επιτυχίες.»